Humlesus

Og der har vi jammen fasiten:


MALT
4,0 kg Pilsner Malt, 3,5 EBC
600 g Caramel Pils, 5 EBC
280 g Munich Dark, 25 EBC
Totalt: 4,88 kg
MESKING
68°C i 60 min
78°C i 5 min.
HUMLE
Tilsetning 1: 30g Citra, 10 minutter igjen av koketid
Tilsetning 2: Hopstand/whirlpool*: 40g Citra
Tilsettning 3: Tørrhumle: 50g Citra, dag 8
Totalt: 120 g
ANBEFALT GJÆR
Lallemand BRY-97/Lallemand Verdant IPA/White Labs
WLP001
 
Og der har vi jammen fasiten:


MALT
4,0 kg Pilsner Malt, 3,5 EBC
600 g Caramel Pils, 5 EBC
280 g Munich Dark, 25 EBC
Totalt: 4,88 kg
MESKING
68°C i 60 min
78°C i 5 min.
HUMLE
Tilsetning 1: 30g Citra, 10 minutter igjen av koketid
Tilsetning 2: Hopstand/whirlpool*: 40g Citra
Tilsettning 3: Tørrhumle: 50g Citra, dag 8
Totalt: 120 g
ANBEFALT GJÆR
Lallemand BRY-97/Lallemand Verdant IPA/White Labs
WLP001
De har endret oppskriften fra september, da var 10 min humlen på 60 min. Kanskje en god idé. Citra passer vel ikke så godt som rein bitterhumle? Skal følge det neste gang. Jeg brygger en litt sterkere variant, og 30 liter.
 
Tilbake
Topp