Hei,
Mange oppskrifter beskriver de siste humletilsetningene på forskjellig måte, noe som gjør det litt tricky for en rookie
- Flameout
- Whirlpool
- 0 min
* Hopstand..
Er det rimelig fair å anta at alle betyr det samme, nemlig at man hiver i humlen, skrur av kokeren og begynner whirlpool/kjøling/tapping, men mindre det eksplisitt står en hopstand tid hvor man avventer 10-20 min før man begynner? Med en god whirlpool vil jo humlen kun få noen få minutter i vørteren, men uten så vil den jo uansett få en hopstand på 10-20min mtp tiden som går med på kjøling og tapping i gjæringskar.
Mange oppskrifter beskriver de siste humletilsetningene på forskjellig måte, noe som gjør det litt tricky for en rookie
- Flameout
- Whirlpool
- 0 min
* Hopstand..
Er det rimelig fair å anta at alle betyr det samme, nemlig at man hiver i humlen, skrur av kokeren og begynner whirlpool/kjøling/tapping, men mindre det eksplisitt står en hopstand tid hvor man avventer 10-20 min før man begynner? Med en god whirlpool vil jo humlen kun få noen få minutter i vørteren, men uten så vil den jo uansett få en hopstand på 10-20min mtp tiden som går med på kjøling og tapping i gjæringskar.