Vi ønsker å brygge et tradisjonelt juleøl (OG 1,060-1,070, IBU 25-30, rundt 30 EBC, undergjæret) og har valgt ut diverse malt (i synkende rekkefølge):
Münichmalt (25 EBC)
Pilsnermalt (3 EBC)
Karamellmalt (30 EBC)
Crystalmalt (120 EBC)
Sjokolademalt (1200 EBC)
Jeg tenker å tilsette humle ved 90 eller 60 min kok og noe ved 15 min. Humlelageret vårt lyder som følger:
Amarillo 8,2% (2013) 100 g
Cascade 7% (2012) 118 g
Chinook 12,1% (2013) 83 g
Citra 13,4% (2013) 338 g
E. K. Goldings 5,7% (2013) 30 g
Fuggles 5,05% (2013) 100 g
Magnum 14,7% (2012) 75 g
Northern Brewer 6,07% (2013) 51 g
Saaz 3,2% (2012) 20 g
Simcoe 12% (2012) 90 g
Jeg vet jo hva jeg tror kan passe, basert på hva jeg har lest her og der, men har dere forslag til humleskjema? Jeg er for øvrig forberedt på å handle en ny pakke med humle før bryggedagen.
Münichmalt (25 EBC)
Pilsnermalt (3 EBC)
Karamellmalt (30 EBC)
Crystalmalt (120 EBC)
Sjokolademalt (1200 EBC)
Jeg tenker å tilsette humle ved 90 eller 60 min kok og noe ved 15 min. Humlelageret vårt lyder som følger:
Amarillo 8,2% (2013) 100 g
Cascade 7% (2012) 118 g
Chinook 12,1% (2013) 83 g
Citra 13,4% (2013) 338 g
E. K. Goldings 5,7% (2013) 30 g
Fuggles 5,05% (2013) 100 g
Magnum 14,7% (2012) 75 g
Northern Brewer 6,07% (2013) 51 g
Saaz 3,2% (2012) 20 g
Simcoe 12% (2012) 90 g
Jeg vet jo hva jeg tror kan passe, basert på hva jeg har lest her og der, men har dere forslag til humleskjema? Jeg er for øvrig forberedt på å handle en ny pakke med humle før bryggedagen.