Humletyper i tradisjonelt juleøl

Vi ønsker å brygge et tradisjonelt juleøl (OG 1,060-1,070, IBU 25-30, rundt 30 EBC, undergjæret) og har valgt ut diverse malt (i synkende rekkefølge):

Münichmalt (25 EBC)
Pilsnermalt (3 EBC)
Karamellmalt (30 EBC)
Crystalmalt (120 EBC)
Sjokolademalt (1200 EBC)

Jeg tenker å tilsette humle ved 90 eller 60 min kok og noe ved 15 min. Humlelageret vårt lyder som følger:

Amarillo 8,2% (2013) 100 g
Cascade 7% (2012) 118 g
Chinook 12,1% (2013) 83 g
Citra 13,4% (2013) 338 g
E. K. Goldings 5,7% (2013) 30 g
Fuggles 5,05% (2013) 100 g
Magnum 14,7% (2012) 75 g
Northern Brewer 6,07% (2013) 51 g
Saaz 3,2% (2012) 20 g
Simcoe 12% (2012) 90 g

Jeg vet jo hva jeg tror kan passe, basert på hva jeg har lest her og der, men har dere forslag til humleskjema? Jeg er for øvrig forberedt på å handle en ny pakke med humle før bryggedagen.
 
Tja, til stilen ville jeg ikke brukt så mye mer. Så lenge du har IBU liker jeg juleølet mitt uten humle. Jeg bitterhumlet mitt med typ 60g warrior på 90L bock.
 
Tilbake
Topp