1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
  2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
    Fjern notisen

JK 08 TJ2 - Juleøl - Tore Bjørgo

En tråd i 'Tradisjonelt norsk juleøl' startet av Webmaster, 13 Nov 2008.

  1. Webmaster

    Webmaster
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    [tt][size=10pt]Generell informasjon
    Navn på brygget: Juleøl
    Øltype: Juleøl
    Antall poeng i konkurransen: 39,33 av 50
    OG: 1052
    FG: 1012
    Farve (beregnet): ? EBC
    Beregnet bitter: 26 IBU
    Vørtermengde:    50 l
    Sluttvolum:      40 l

    Malt & sukker
    5000 gram 44  % Pilsnermalt
    5000 gram 44  % Münchnermalt
    1000 gram  8  % Caramünchner
    550 gram  2,3 % Krystallmalt
      80 gram  0,7 % Sjokolademalt

    Vann
    33 l til innmesking
    ? l til skylling

    Meskeskjema
    60 min 67 °C
    40 min 70 °C

    Humle
    55 gram Nordbrauer            Pellet 8,9 %-alfa 60 min
    34 gram Saaz                  Pellet 3,7 %-alfa 20 min
    22 gram Herzbrücker Hallertau Pellet 2  %-alfa  5 min

    Krydder og andre tilsetninger
    20 gram Irish Moss koketid 20 min

    Koketid
    Total koketid vørter: 90 min

    Gjær
    Betegnelsen på gjæren: Wyeast Danish Lager Flytende 125 g (XL)
    Kommentar til gjær: Stor starter

    Gjæringstemperatur og -tid
    Gjæring/primærgjæring  45 dager ved 5-7 °C
    Modning/sekundærgjæring 25 dager ved 15 °C
    Lagring                30 dager ved 0-5 °C

    Øvrig informasjon
    Filtrert: Nei
    CO2: Naturlig
    Bryggedato: 10.08.2008
    Tappedato: 15.10.2008

    Kommentar: Opprinnelig ble det mesket en vørter på 100 liter (OG 1076). Av denne ble 33 liter tappet over til et annet kokekar og fortynnet til OG 52 og kokt separat med en noe annen humletilsetning enn hoveddelen av vørteren (66 l.). Maltoppskriften ovenfor tilsvarer andelen for den minste tredjedelen av den opprinnelige mesken.[/tt]
     
  2. Echo

    Echo
    Expand Collapse
    Registrert bruker

    Jeg går litt i surr på 33 liter, vørtermengde og sluttvolum her. Hvordan ser denne oppskriften ut hvis jeg skal ha en batch på 25 liter vørter til gjæring?
     
  3. Forvirret

    Forvirret
    Expand Collapse
    Norbrygg-medlem

    Bosted:
    Bømlo
    Du kan kanskje ta utgansgpunkt i prosentvis fordeling av malt, humle i gram pr liter og bruke din vanlige effektivitet for bryggeriet. Legger du dette inn i en kalkulator så ser du hvor du havner.
    Ser det er lagergjær som brukes så kjøling og gjæringstemperatur bør du tenke litt på.
     

Del denne siden