[tt][size=10pt]Generell informasjon
Navn på brygget: Juleøl
Øltype: Juleøl
Antall poeng i konkurransen: 39,33 av 50
OG: 1052
FG: 1012
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 26 IBU
Vørtermengde: 50 l
Sluttvolum: 40 l
Malt & sukker
5000 gram 44 % Pilsnermalt
5000 gram 44 % Münchnermalt
1000 gram 8 % Caramünchner
550 gram 2,3 % Krystallmalt
80 gram 0,7 % Sjokolademalt
Vann
33 l til innmesking
? l til skylling
Meskeskjema
60 min 67 °C
40 min 70 °C
Humle
55 gram Nordbrauer Pellet 8,9 %-alfa 60 min
34 gram Saaz Pellet 3,7 %-alfa 20 min
22 gram Herzbrücker Hallertau Pellet 2 %-alfa 5 min
Krydder og andre tilsetninger
20 gram Irish Moss koketid 20 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast Danish Lager Flytende 125 g (XL)
Kommentar til gjær: Stor starter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 45 dager ved 5-7 °C
Modning/sekundærgjæring 25 dager ved 15 °C
Lagring 30 dager ved 0-5 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 10.08.2008
Tappedato: 15.10.2008
Kommentar: Opprinnelig ble det mesket en vørter på 100 liter (OG 1076). Av denne ble 33 liter tappet over til et annet kokekar og fortynnet til OG 52 og kokt separat med en noe annen humletilsetning enn hoveddelen av vørteren (66 l.). Maltoppskriften ovenfor tilsvarer andelen for den minste tredjedelen av den opprinnelige mesken.[/tt]
Navn på brygget: Juleøl
Øltype: Juleøl
Antall poeng i konkurransen: 39,33 av 50
OG: 1052
FG: 1012
Farve (beregnet): ? EBC
Beregnet bitter: 26 IBU
Vørtermengde: 50 l
Sluttvolum: 40 l
Malt & sukker
5000 gram 44 % Pilsnermalt
5000 gram 44 % Münchnermalt
1000 gram 8 % Caramünchner
550 gram 2,3 % Krystallmalt
80 gram 0,7 % Sjokolademalt
Vann
33 l til innmesking
? l til skylling
Meskeskjema
60 min 67 °C
40 min 70 °C
Humle
55 gram Nordbrauer Pellet 8,9 %-alfa 60 min
34 gram Saaz Pellet 3,7 %-alfa 20 min
22 gram Herzbrücker Hallertau Pellet 2 %-alfa 5 min
Krydder og andre tilsetninger
20 gram Irish Moss koketid 20 min
Koketid
Total koketid vørter: 90 min
Gjær
Betegnelsen på gjæren: Wyeast Danish Lager Flytende 125 g (XL)
Kommentar til gjær: Stor starter
Gjæringstemperatur og -tid
Gjæring/primærgjæring 45 dager ved 5-7 °C
Modning/sekundærgjæring 25 dager ved 15 °C
Lagring 30 dager ved 0-5 °C
Øvrig informasjon
Filtrert: Nei
CO2: Naturlig
Bryggedato: 10.08.2008
Tappedato: 15.10.2008
Kommentar: Opprinnelig ble det mesket en vørter på 100 liter (OG 1076). Av denne ble 33 liter tappet over til et annet kokekar og fortynnet til OG 52 og kokt separat med en noe annen humletilsetning enn hoveddelen av vørteren (66 l.). Maltoppskriften ovenfor tilsvarer andelen for den minste tredjedelen av den opprinnelige mesken.[/tt]