Hva er det som har skjedd her da??

Naxi

 
Jeg flasket en Saison for 8 dager siden, da smakte den godt med sitrongress og ingefær, dog litt gjærpreg på den.  
Men hadde et lite håp om at den gjærsmaken ville forsvinne da den fikk stå litt. Nå ser jeg at det har bunnfallt seg en del grums, og smaken er helt annerledes, den smaker så og si kun gjær, ellers som en litt dårlig hvitvin. Åpnet også en flaske og den ga fra seg den vanlige kullsyre "poppen" men alt flommet bare over med en gang, øl i taket, jaja..

Ligger en 3-5 mm med grums langs kanten og en liten dott på bunnen i midten.

  • Vørteren smakte relativt godt i det vi hadde den i omstikker-bøtta
  • Vi hadde splitter nye flasker fra Bryggselv som vi skylte med Starsan
  • Brukte Safbrew T-58 som vi rehydrerte i vann som var kokt 10 min og kjølt ned til 20grader

Alt av utstyr blir nøye vasket, før og etter brygging, og vi er nøye med å bruke star-san.
Men et eller annet har jo skjedd her, noen som har en idè?
 

Vedlegg

  • bunnrester2.jpg
    bunnrester2.jpg
    34,9 KB · Sett: 506
  • bunnrester1.jpg
    bunnrester1.jpg
    56,8 KB · Sett: 506
Kanskje ikke de beste bildene, men litt vanskelig å få til med et sånt mobil-kamera:/
 
Det høres mest ut som en infeksjon. Det kan også være at gjærkaken i flaska løser seg opp når du tar av korken og at du derfor får med gjær over i glasset.
 
Ikke helt det du spør om, men er ikke 20 grader litt kaldt for å rehydrere gjær? Ref: http://charlesfaram.co.uk/Portals/0/Docs/Fermentis/SFBT58.pdf
 
OG : 1060
FG: 1012


etter det jeg kan huske. har ikke bryggeloggen for hånden, men det skal nok stemme.
 
Tilbake
Topp