1. Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies). Ved å fortsette å bruke dette nettstedet, samtykker du til vår bruk av informasjonskapsler. Lær mer.
 2. Hei der Gjest, bli medlem ved å gå til medlemsregistreringen
  Fjern notisen

Hva er egentlig forskjellen på «Generelt..» og «Brygging» subforumene?

En tråd i 'Om forumet' startet av Miguel, 6 Sep 2018.

 1. Miguel

  Miguel
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Hamar
  Er det noen forskjell man ser i praksis? Virker som om innholdet kunne vært samlet i ett forum?

  Når jeg er inne på det, kunne det vært dumt med andre subforum? Mjød/Cider?
   
  Finn Berger liker dette.
 2. Finn Berger

  Finn Berger
  Expand Collapse
  Moderator

  Du er inne på noe der. Det er jo for det første noe visst underlig over at hoveddelen "Ølbrygging" skal ha en underdel som heter "Brygging":). Jeg mener; hva av alt som faller inn under "ølbrygging" vil ikke samtidig falle inn under "brygging"? Det omvendte kunne muligens gitt mening, for det går kanskje an å snakke om å brygge andre drikker enn øl?

  Og på samme måten blir det vel meningsløs å finne noe som handler om det generelle ved "ølbrygging" som ikke vil falle inn under "brygging":confused:.

  Underforum om mjød og cider vil jeg også støtte. Det er visst en voksende interesse for cider nå. Kanskje et forum for graf, også - skjønt det kanskje kunne være en underavdeling under cider.

  Men jeg veit ikke hvor lett det er å omorganisere forumet. Det jeg veit, er at det ikke er lett å finne noen til å gjøre den jobben - eller til å jobbe med forumet i det hele tatt. Folk med kapasitet og motivasjon bes melde seg!
   
 3. Miguel

  Miguel
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Hamar
  Det er nok ikke så hokus-pokus å lage mjød-cider forum. Flytt alle tråder fra brygging til generelt, rename det til «ølbrygging», lag et nytt forum som heter «cider og mjød»-ish.

  For noen år siden foreslo jeg DIY-forumet, og såvidt jeg skjønte var det teknisk ikke vanskelig, men vanskelig for de som satt på toppen å være med på det fordi «alt skal være som det er».
   
  msevland liker dette.
 4. Finn Berger

  Finn Berger
  Expand Collapse
  Moderator

  Det høres jo greit ut, egentlig.

  Mens vi holder på: "Utstyr" er strukturert som om alt som finnes, er bryggemaskiner + gjør det sjøl-greier. Det kunne jeg godt tenke meg påbygd med en del andre kategorier.

  Men som sagt; noen må kunne gjøre det.
   
 5. Miguel

  Miguel
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Hamar
  Har vi så mange spørsmål på forumet at det trengs å brytes ned til flere subforum? Hva tenker du på?
   
 6. Finn Berger

  Finn Berger
  Expand Collapse
  Moderator

  Problemet er vel at de eneste kategoriene som finnes der, er bestemte bryggemaskiner. Det er ikke umiddelbart innlysende at du kan poste direkte under "Utstyr" - i hvert fall var det ikke det for meg:confused:. Det ville vært mer naturlig å hatt alle de der under en overordnet kategori "Utstyr til mesking og koking".Og der ville jeg gjerne hatt "Kjeler" og "Varmekilder". Alle brygger jo ikke på mer eller mindre sofistikerte krabbekokere:).

  De fleste trådene på forumet handler om utstyr, har jeg inntrykk av, og om en er på utkikk etter noe bestemt, og prøver å finne fram via strukturen på forumet, får en lite hjelp. Forumet bør vel ideelt sett være bygget opp slik at det er en hjelp til å finne fram.

  Jeg skal ikke foreslå noen konkret detaljert struktur nå, men det burde vel i alle fall være en kategori "Utstyr til gjæring" med underkategorier. Og kanskje en "Nødvendige og unødvendige småting av alle slag":)?
   
 7. Miguel

  Miguel
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Hamar
  Greia er jo at man må skrolle ned forbi subforumene for å se tråder i akkurat det forumet. Selv føler ikke jeg at det ville vært noe behov for å bryte ned i de forskjellige forumene du nevner, fordi vi har ikke nok trafikk til å «måtte» dele det opp pga clutter. Men f.eks det med cider og mjød så synes jeg det er fint å kunne gå inn i er forum som omhandler det generelle du driver med som nybegynner og få mange spørsmål samt svar som er relatert til akkurat cider mjød presentert på en plass.

  Hvis man skulle delt det opp som du skisserer med utstyr så føler jeg at man ville lest de «to» trådene i et subforum, for å så måtte navigere seg til et annet subforum for å lese «litt» mer der osv.. føler ikke det er nok trafikk til å segregere så hardt mtp selve utstyret. Mens cider og mjød begynner å bli mer populært og er annerledes enn øl, så det kunne jeg se for meg at blir noe eget. I steden for å måtte søke med en søkefunksjon som omtrent ikke virker. Du får alt om emnet på ett sted.
   
  #7 Miguel, 6 Sep 2018
  Sist redigert: 6 Sep 2018
 8. Finn Berger

  Finn Berger
  Expand Collapse
  Moderator

  Det spiller i og for seg liten rolle om det er mye eller lite trafikk. Det er som med ei bok: Den bør ha en god disposisjon, sånn at innholdsfortegnelsen faktisk gir et godt overblikk over hele det området boka dekker. Hvis du ser på de underkategoriene som står under "Utstyr", så gir ikke de noe særlig godt bilde av hva "utstyr" egentlig omfatter.
   
  Viraverk liker dette.
 9. Miguel

  Miguel
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Hamar
  Ja men innholdsfortegnelsen beskriver det som i boken, kapittelivs.

  Paragraf 1-4, meskeutsyr. Linje 20-22, TILT O.L. det skjer ikke så mye på dette forumet at jeg tenker det er vits i å bryte det ned ytterligere.

  Men samme det, egentlig. Ser poenget ditt absolutt men jeg tenker at lesingen for en som bare vil scwooop blir for fragmentert.
   
 10. Finn Berger

  Finn Berger
  Expand Collapse
  Moderator

  Det blir uansett sikkert et sabla rot av å begynne å mekke på strukturen slik jeg tenker meg, så dette er vel mer en teoretisk diskusjon. Og det er vel dårlig gjort å hakke på den/dem som laget strukturen for x år sidenen. Det er sånn det blir når båten blir til mens man ror, i stedet for å jobbe grundig med tegningene og bygge båten ferdig før roturen starter:). (Men den blir jo litt tungrodd, da;).)
   
 11. Miguel

  Miguel
  Expand Collapse
  Registrert bruker

  Bosted:
  Hamar
  Hæ. Nei hvorfor skulle det det? Tider forandrer seg. De som laget strukturen for noen år siden hadde kanskje 1/10 av medlemsmassen vi har idag å forholde seg til og forumet møtte nok akkurat de ønskene/behovet da.
   
 12. Amarillo

  Amarillo
  Expand Collapse
  Norbrygg-medlem

  Bosted:
  Oppdal
  Nå bruker jeg svært sjelden å gå inn på ett og ett underforum for å se om jeg finner noe interessant, så jeg bør vel egentlig ikke uttale meg, jeg bruker bare 'nye innlegg'. Men for de som gjør dette er jeg enig med @Miguel i at det skulle vært et underforum for sider/mjød. Det skiller seg så mye ut fra brygging med korn at det fortjener en egen kategori under 'Brygging'.
   
  Mc. liker dette.

Del denne siden