Lagde et brygg i ren desperasjon pga at jeg hadde tatt feil av hvilke uker Birger skulle ha ferie. Det ble da et restebrygg, som besto av 100% pilsmalt, mesket en time på 65 grader, så kokt i 90 min. 10 gram Magnum som bitter, 30+20g EKG og Hallertauer på 15 min, 20+20g Fuggles og EKG på 5min og så 20+20+20 g Amarillo, EKG og Celeia som tørrhumle på dag 5. Gjæren var en wlp500 Trappist og brygget fikk 2 dager på 18, 3 dager på 20 og så 10 dager på 22 grader. Utbytte var 91%, OG ble da 1054 på 22l, men jeg hadde i vann etter kok for å komme ned på 1046. Fg ble 1010.
Øllet har blitt utrolig godt, og jeg har fått mye skryt fra både kjennere og "pilsdrikkere". Jeg var jo redd for estere pga høyt utbytte, men jeg finner ingen bismaker. Veldig fruktig og fin pga gjæren, frisk og god humlesmak og aroma. Lettdrikkelig og forfriskende. Et eventyr på alle måter - MEN: Øllet blir ikke klart. Det er karbonert på vanlig måte på Corneliusfat og lagret på 6 grader. Det er nå 4 uker siden fating og øllet ser nøyaktig sånn ut:
(Bildet er lånt fra nettet, jeg har ikke bilde av eget brygg men dette er helt likt)
Mao som en wit. På 100% Pilsnermalt. Jeg har faktisk fått høre at dette er den beste Wit'en folk har smakt - amarilloen fra tørrrhumlingen gir et klart sitruspreg. Men det er jo ingen wit?? Noen som har en idé på hva som har skjedd?
Edit; Jeg har rettet humlemengdene.
Øllet har blitt utrolig godt, og jeg har fått mye skryt fra både kjennere og "pilsdrikkere". Jeg var jo redd for estere pga høyt utbytte, men jeg finner ingen bismaker. Veldig fruktig og fin pga gjæren, frisk og god humlesmak og aroma. Lettdrikkelig og forfriskende. Et eventyr på alle måter - MEN: Øllet blir ikke klart. Det er karbonert på vanlig måte på Corneliusfat og lagret på 6 grader. Det er nå 4 uker siden fating og øllet ser nøyaktig sånn ut:
(Bildet er lånt fra nettet, jeg har ikke bilde av eget brygg men dette er helt likt)
Mao som en wit. På 100% Pilsnermalt. Jeg har faktisk fått høre at dette er den beste Wit'en folk har smakt - amarilloen fra tørrrhumlingen gir et klart sitruspreg. Men det er jo ingen wit?? Noen som har en idé på hva som har skjedd?
Edit; Jeg har rettet humlemengdene.