Hva gjør dere,stegmesker eller samme temperatur hele tiden?

Egil Berntzen

Norbrygg-medlem
Er igang med Nøgne Ø God jul også kan jeg velge mellom 67c i 60 min/ eller 63c i 45 og deretter 72 i 15 min.
Gjør det noen forskjell på utgjæring eller smak?
Innbiller meg at det gjærer ut noe mere hvis jeg begynner på 63c men det er bare antagelser.
Hvordan mesker dere?
 
+1
Dette vil vel avhenge fra bryggeri til bryggeri, hva som er optimalt med det utstyret du besitter og hvilken malt du mesker/ølstil.
Stegmesking er vel uansett finjusteringer og gir deg bedre regulerings og kontrollmuligheter under meskingen, og du greier deg fint uten

Uansett legger jeg inn et steg på 72 grader før utmesk på 78.

I mitt bryggeri har jeg lettere fått til mere gjærbare sukkerarter med en stegmesking som starter lavt dersom maltbasen er hovedsakelig pilsnermalt. Sannsynligvis henger dette sammen med manglende pH justering. Men igjen, dette er små detaljer og pH korrigerer jeg nå på slike brygg.
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp