Hei.
Jeg har satt 8 brygg til nå i "karrieren". De 3 første på 0,33 flasker med en sukkerbit i hver flaske - medførte god karbonering - stod da ca 2 uker på 18-20 grader. I brygg 4, 6 og 7 har jeg kokt opp ca 1 dl vann og tilsatt ca 6gr/L. Jeg tapper ca 25 liter, har da kokt vann og sukker i ca 15 min, før jeg flytter det over på rent og desinfisert kar. Jeg øverfører så ølet fra gjæringskaret til den desinfiserte karet med sukkerlaken. Eks på brygg nr 7 som var en Cream Ale. Her tilsatte jeg 180 gr. til 25 liter, som gir 7,2 gr pr liter. Jeg valgte å sette denne noe høyere da det jeg kunne lese meg frem til på nett så var det typeriktig. Kassene med Cream Ale`en ble satt i stuen 20-22 grader og der stod dem totalt fra mandag 24.02 til søndag kveld 02.03, totalt 6-7 dager. Jeg satte så en flaske kaldt igår og nyten den idag. Smaken er upåklagelig, men den er litt lite karbonert.
Hva gjøre jeg feil? er det rett å slett den trenger lengre tid på 20-22 grader enn 1 uke? gjør jeg noe feil i prosessen når jeg tilfører sukkeret. Dette har som sagt skjedd med alle bryggene jeg har satt med denne metoden.
Jeg har satt 8 brygg til nå i "karrieren". De 3 første på 0,33 flasker med en sukkerbit i hver flaske - medførte god karbonering - stod da ca 2 uker på 18-20 grader. I brygg 4, 6 og 7 har jeg kokt opp ca 1 dl vann og tilsatt ca 6gr/L. Jeg tapper ca 25 liter, har da kokt vann og sukker i ca 15 min, før jeg flytter det over på rent og desinfisert kar. Jeg øverfører så ølet fra gjæringskaret til den desinfiserte karet med sukkerlaken. Eks på brygg nr 7 som var en Cream Ale. Her tilsatte jeg 180 gr. til 25 liter, som gir 7,2 gr pr liter. Jeg valgte å sette denne noe høyere da det jeg kunne lese meg frem til på nett så var det typeriktig. Kassene med Cream Ale`en ble satt i stuen 20-22 grader og der stod dem totalt fra mandag 24.02 til søndag kveld 02.03, totalt 6-7 dager. Jeg satte så en flaske kaldt igår og nyten den idag. Smaken er upåklagelig, men den er litt lite karbonert.
Hva gjøre jeg feil? er det rett å slett den trenger lengre tid på 20-22 grader enn 1 uke? gjør jeg noe feil i prosessen når jeg tilfører sukkeret. Dette har som sagt skjedd med alle bryggene jeg har satt med denne metoden.