Hva har du brygget i år?

Åsmund_ skrev:
loebrygg skrev:
Føler nå dessverre at jeg er gått litt tom for idéer og er lei ekstrem brygging så kanskje bare det blir enkle IPA'er og stouts på meg utpå nyåret,
kanskje en Wit/Weiz til sommern, vi får se

Høres ut som at det er på tide å perfeksjonere øltypene du virkelig liker. Å jage den perfekte IPA eller stout høres ut som en grei utfordring :)

Så absolut
 
4 Her Highness I Rug IPA
5 Her Highness II Rug IPA
6 Porter
7 Her Highness III Rug IPA
8 Jill's Plebian Pale EPA
9 Porter
10 IPA
11 Luripa Pacific Gem APA
12 IPA2 3Cs
13 Bitter
14 Early Train OLD ALE
15 Her Highness Rug IPA
16 Porter Burton
17 Julestout
18 Jill's Plebian Pale EPA
19 PP CCC PYSEPALE
20 American Brown Ale
21 Early Train OLD ALE
22 Bitter City
23 Porter East Midlands
24 Luripa Pacific Gem APA

Et et ok startår, men jeg irriterer meg over at oppskriften på Rug IPA fortsatt ikke sitter. Kanskje en litt for ambisiøs start...Pysepale og bitter er nok de beste fra i 2013, ingen tvil om at det er veldig givende å brygge med lav ABV - øl som skal smake masse og man kan drikke mange av. Målet for 2014 er å få det like bra til med flere humlekombinasjoner og ikke minst, lage en skikkelig god tørr stout på rundt 4 prosent.

Ellers er har det vært skikkelig løye å brygge flere portere med forskjellige gjærtyper, så langt er East Midlands vinneren.
 
Så langt kom jeg i år. Et nokså normalt år med ca 20 brygg. 
 

Vedlegg

  • 2013.jpg
    2013.jpg
    186,8 KB · Sett: 338
Engelsk Bitter
APA
Birger Blonde
Belgian Blonde
California Steam
Engelsk Bitter
Trappist klone
Bock
APA
Chimay Rouge klone
Belgian Blonde
Belgisk WTF
Engelsk Bitter
Belgisk Blonde
Trappist klone
Lys Bitter
Mild Ale
Brakeøl
Engelsk Bitter
Brooklyn Lager klone
Engelsk Bitter
Belgisk Blonde

Det ble mye belgisk og bittert, men har man først funnet noe man liker, så...
 
English Bitter
IPA
Lager
Juleøl
Vienna Lager
Dry Stout
APA

Starta brygge i midten av juni og det har blitt til sammen 7 brygg på 25 liter. Aldri brygga allgrain før, så her var det mye å lære. Gitt bort mye øl til venner og kollegaer, har stort sett fått positive tilbakemeldinger.
Litt problem med tetting av straineren, så den og platekjøleren blir kutta ut og så bygger jeg ny kjøler. Håper å ha utstyret klart til mars neste år, og hvis temperaturen er på + så blir det brygging igjen.  :)
 
Munich Dunkel
Stout
Tsjekkisk pilsner
American Amber
Cream Ale
Blonde Ale
American Pale Ale
Ordinary Bitter
American Brown Ale
Irish Red Ale
Traditional Bock
Christmas/Spice/Specialty Ale
DIPA
 
Året i år, så langt:

Ekstrakt IPA

Ekstrakt Golden Ale

Ekstrakt Black IPA


Så kom speidelen:

Mongohumlet IPA

Single Hop Dana

C-Humle IPA

Imperial Oaked Vanilla Whisky Laphroiag/Ardbeg/Bruchladdich/Glenfiddich etc. Stout på 19%.

Imperial Chili Stout

Mango DIPA

Halvor India Brown Ale

India Brown Ale

Lucky Jack

Bringebærsaison

Jule/krydderporter

Hefeweissen

Wit (White Dog)

Vestkyst I

Vestkyst II

Black IPA - Resteversjon

NZ Rye IPA

Bringebærsaison II

Dobbelbock

Styringspils Amerikansk Lager

Styringspils II

American Amber

Saison med bjørnebær og honning

Saison Brett


Tror faktisk det var alt. Litt av et år, som fersk hjemmebrygger.
 
#1 - IPA fra olbrygging.no - 8% (Bomma på vannmengder i første brygg, ble mer dobbel enn enkel IPA med god og kraftig smak)
#2 - Stout fra olbrygging.no - 4% (Overkompenserte for lite vann i første brygg og hadde i litt for mye vann til skylling)
#3 - Pale Ale fra olbrygging.no - 4,7% (Traff rimlig perfekt med vannmengden og har fortsatt med det etter en liten pause pga. jobb og diverse )
#4 - Simcoe Single Hop IPA fra bryggselv - 6% (Hadde første smak i helgen, litt mildere enn planlagt, men smaker godt)
#5 - Egenmikset havre Stout - 4,9% (7 dagers karbonering over i dag, så satte de første i kjøleskapet før jeg gikk på jobb....)
#6 - Hveteøl fra olbrygging.no - OG 1.050 - gjæring ferdig 24.12 (Blir flasket i morgen)
#7 - APA fra olbrygging.no - OG 1.061 - gjæring ferdig 27.12

Planlegger nummer 8 en av de første januardagene, sansynligvis Pale Ale, eller APA....
 
Så langt i år.....

39 Imperial Stout Kate the Great
40 Best Bitter
41 Best Bitter
42 Younger XP IPA
43 Mild Gahr
44 Dry Stout
45 Kilkenny klone 3 Irish Red Ale
46 Havrestout
47 NØ Pale
48 Old Ale Gahr
49 Lia Fail klone 2 ESB
50 Imperial Oak Porter
51 SvErD Amber Ale 2 Jamil's Evil Twin Inspirert
52 Wee Heavy Sctotch Strong Ale
53 Tysk Pilsner
54 SvErD Angst IPA
55 NØ #100 Barley Wine
56 Sumarøl American Pale Ale
57 Julebayer III Munich Dunkel
58 RazzyWeizzen Bavarian Weissbier
59 NorWood Other Smoked Beer
60 German Riesling Hvitvin
61 Mjød Klassisk
62 Mjød Braggot
63 Vinterøl Speciality Ale
64 Baltic Porter SvErD Baltic Porter
65 Mjød
66 SvErD Kjekk Pils Bohemian Pilsner
67 Centennial Blonde Ale American Blond Ale
68 Patersbier Belgisk Pale
69 SvErD Dubbel Belgisk Dubbel
70 Klosterjul 2014 Belgian Dark Strong Ale
71 SvErD Bitter Best Bitter
72 Hop-X Bitter
73 Dry Stout
74 Pale Nelson Am Pale Ale
75 Brown Ale
76 Vestkyst India Pale Ale
77 RobUSt Porter
78 SvErD Svarte Fa'n Black IPA
79 Lambic I Lambic
80 77 Lager klon Am lager
81 SvErD Drageblod Russian Imperial Stout
82 Oktober-11-12-13 Oktoberfest
83 Mild Gahr

Blir et par til :)
 
Begynte å brygge i oktober så har ikke blitt så mange batcher i år!
#1 IPA 1.0
#2 Bragepilsen
#3 IPA 2.0
#4 Sierra Nevada-klone 1.0
#5 Vinterpilsen
#6 Sierra Nevada-klone 2.0
 
17 Sofiemyr Pale Ale (Nelson-dominert pale ale: https://www.brewtoad.com/recipes/sofiemyr-pale-ale)
18 Hannestader Imperial IPA
19 Hannestader Wit
20 Hannestader Pale Ale
21 Sofiemyr IPA
22 Sofiemyr Tripel
23 Hannestader Lager (Vienna lager, ble veldig fornøyd med denne)
24 Citrus Heaven (Denne: http://www.mflagstad.com/brew/batches/2014.01.19-Batch 17-Citrus Heaven v2.php)
25 Ananas IPA (#24 med secondary på ananas)
26 Mango IPA (#24 med secondary på mango)
27 30/70 Weiss (30% hvetemalt)
28 50/50 Weiss (50% hvetemalt)
29 70/30 Weiss (70% hvetemalt)
30 Miniøl - 2.5% sommerøl. Ble forutsigbart nok ganske tynn
31 Vestkyst (Kinn-klone)
32 Østkyst (Kinn-klonen med humle fra oseania)
33 Zeuss (IPA med munich-malt som basemalt, liten batch, men utrolig lovende)
34 Sofiemyr Pale Ale
35 Sofiemyr III (variant av Tripelen min)

I nær fremtid: Enda en iterasjon på tripelen, en imperial stout, juleøl, sannsynligvis Arne Martin sin Wit Jul + en til.
 
2014:

Fikk vel ikke startet før i mars eller april en gang i år. 800 liter klokker man vel inn på.

1. Yvette - Saison
2. Rene - Belgisk dubbel
3. Officer Crabtree - London Pride -ish
4. Michelle of the resistance 1 - IPA
5. Michelle 2 - IPA
6. Herr flick of the gestapo - Skulle bli en svart lager, men knuste erlenmeyer 2cm fra pitch så den ble inokulert med egen villgjær, står fortsatt, tror den er ødelagt
7. Yvette v2
8. Humlepung - IPA
9. Bajseren - Svart greie, har blitt til en husets jeg alltid må ha på tapp
10. Bajseren v 2
11. Helga - Bavarisk Hefeweissen. Akkurat ferdig til å følge tyskland vinne VM
12. Helga v2
13. Michelle 3 IPA
14. Michelle 4 IPA
15. Bajseren v2
16. Samboers pils. Ble helt ut
17. Palisade Smash
18. Bajseren v3
19. Samboers pils v2. Ble helt ut
20 Bajseren v4
21. Dobbel Kolbeiner - DIPA, ene hunden vår heter Kolbein.
22. AmarilloCitra APA, har blitt til en husets
23. Citruslager. Lager med appelsin og sitronskall, ble helt ut.
24. Blended Punk IPA. Fikk feil malt, kjørte på for det.
25. Session IPA. Har blitt en husets, 3.5%.
26. AmarilloCitra v2
27. Helga v3. Infisert, helt ut.
28. Spank 7. Forsøk på Tank 7.
29. Session IPA v2.
30. Mørkere IPA (Pleier å lage de lyse).
31. Belgisk røver.
32. Siste brygg for i år settes i morgen. Dobbel Kolbeiner v2.
 
1. Pale Ale, batch #2 (Med Nelson Sauvin, husets faste øl)
2. IIPA
3. Wit
4. Pale Ale, batch #3
5. IPA
6. Tripel, batch #2. Ble til slutt tømt ut pga for mye fusel og dritt.
7. Vienna Lager. Stor suksess.
8. Citrus Heaven - brygget en oppskrift fra NM 2013. Ble senere splittet i tre: IPA, Mango-IPA og Ananas-IPA
9. Weissbier: 30/70 Hvete/bygg, 50/50 og 70/30. 3 5l batcher.
10. Lavalkohol pale ale. Medium vellykka.
11. Vestkyst-klone som ikke ble helt klone fordi jeg manglet noe humle.
12. Vestkyst-oppsskriften med humle fra Australia/New Zealand
13. IPA: Vienna malt + "down under" humle
14. Pale Ale, batch #4
15. Russian Imperial Stout
16. Amarillo SMASH
17. Saison (ble infisert, står nå i boden, er for tiden dypfryst...)
18. "Paler Ale" - en lett Pale ale. Medium vellykka
19. Forsøk på dubbel, ble for lys og ble til slutt tømt ut
20. Saison
21. Tripel
22. Wit, ble også infisert
23. India-Saison
24. Bokk, meget fornøyd, har vært årets juleøl. Fått skryt av venner og familie. Er for tiden inne til vurdering av to Norbrygg-dommere, så får vi se om jeg får jekka meg litt ned ;)
25. Pale Ale, batch #5 - til firmaets julebord
26. Vestkyst med behandlet vann
27. Vestkyst med ubehandlet vann
28. Porter (Zainacheffs "black widow") - ble senere splittet i kokos, vanilje og kokos/vanilje. Angrer på at jeg ikke beholdt noe plain. Veldig god porter.
29. Tripel, denne er ikke ferdig karbonert, men virker endelig lovende. Min første tripel i fjor ble veldig bra, de tre tidligere forsøkene i år har skuffet.
30. Pale Ale, batch #6
31. Flanders Red, BYO-oppskrift
32. Tank 7
33. Lambic
34. Mjød
35. "Nelson Vienna" - IPA med Vienna som basemalt og Nelson som hoved-humle (sammen med Amarillo og Cascade).

Er ferdig for i år... Har tømt ut litt, og disse er 5/10/20 liters batcher. Noe har vært gitt bort, noen har vært splitt-batcher med kompiser osv. Har kanskje 8 kasser stående nå. Kommer til å brygge mindre til neste år. Føler at jeg har fått "gjort fra meg" litt og bare prøvd masse greier, og tenker å brygge sjeldnere i 2015, men kanskje med litt mer kjærlighet/kvalitet og sannsynligvis med fokus på Belgiske typer, som er favoritten her i huset.
 
Åtte brygg har det blitt i år. Ikke særlig imponerende i sammenligning med mine mer ivrige med-bryggere her inne. Men jeg har nå stulla med mitt, og kost meg med det jeg har drevet med, og det er vel litt av greia med hjemmebrygging, vel?? Ser av loggen at det har blitt fem bittere, en IPA, en hefeweissen og en amber i år. Og 2015 vil være nokså ungt når jeg går i gang med batch #10, som vil være basert på en Coopers IPA. Vi plusser på med DME, Beer Enhancer 2 og 4 typer humle på 10 minutter og tørr etter 5 dagers gjæring. #09 Amber vil vare litt til på fatet sitt, og følge meg inn i det neste året med god, rund smak og en fantastisk skumtopp. Tross alle dystre spådommer fra enkelte her inne... Cheers!!! Og godt nytt år!!!
 
01. Krampus Juleøl. Hybrid mellom "standar" juleøl og hveteøl, krydret med kardemomme, muskat, nellik og kanel. Ble kjempegod og har også fått masse gode tilbakemeldinger)
02. Pale Ale (som egentlig ble mer en Blonde). Ble også veldig god. Kunne nok ha brukt litt mer humle. Ble en fin "gressklipperøl" (eller "snømåkeøl" da jeg kalte den "Vinter Pale Ale").
03. (Red) Amber Ale. Ble tappet på flaske forrige Fredag, så er spent på å smake.
04. Havrestout. Brygget i dag og står å koser seg på gjæringskaret. Veldig spent på denne :)

Synes ikke det er en ille start, da jeg started med brygging i Oktober :D Bare all-grain.

10838669_888299157858803_333189035_n.jpg
 
Rakk 24 batcher i år. Er rimelig fornøyd med det.
14 Steamer
15 Weissbier
16 Mosaic IPA
17 Svartøl
18 Dry Stout
19 Maibock
20 Mosaic APA
21 Vårblót(nedjustert versjon av 7F Vinter)
22 Mild Fuggles
23 SMASH Amarillo APA
24 Magnum Cream Ale
25 Blonde Ale
26 Brown Ale
27 Dry Stout
28 Kölsch
29 JuleAle
30 Juleøl/Julekrøll
31 Juleøl v.2
32 Vinterdag Pale ale
33 Stone IPA clone
34 Dry Coffee Stout
35 Best Bitter
36 Flaked Porter
37 Gylne Snitt mosaic IPA
38 West Coast Hybrid Lager
 
Gylne Snitt Mosaic IPA, hvordan ble den?
Sent from my iPhone using Tapatalk

Time will show! Den har bare stått 1,5 uker til gjæring ennå, men det dufter herlich!
Lot meg inspirere av ditt prosjekt for en tid tilbake, men angrep nok konseptet på en litt annen måte.
 
Det var derfor jeg spurte, var nysgjerrig på hvordan det gikk med din
Husker ihvertfall min som herlig


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tilbake
Topp