ErikSøl
Norbrygg-medlem
?
Innvielse av ny hobby i ny bryggepanne, en Beer breew 30 v3
20 liter vann varmes til 69 grader før mesking starter.
Malt
4,5 kg pilsnermalt
0,5 kg Karapils
0, 2 kg Vienna
0,2 kg Hvetemalt
0, 175 kg Belgisk Bisquit
Humle
40 gr Tettnanger 60 min
47 gr Hellertauer Mittelfrüh 30 min
Gjær
2 pk Safale us 05
Mesking. 60 minutter
1. 64,5 grader 50 minutter
2. 73,0 grader 10 minutter
Utmesk og skylling 12 liter ved 80 grader
Koking 60 minutter
Protafloc og kjøler ved 15 minutter igjen
Kjøles og tappes ved 20 grader.
SG 1042.
Får 21 liter til gjæring. ( ett døgn etter viser det seg at med nedfall er det 18 liter pen væske i karet)
Tilsettes 22 gr Safale utblandet i vann ( kokt og nedkjølt)
Gjæres ved 20 grader i 14 dager
Fargen er mellom 10-15 EBC (mørk)
Hva har jeg egentlig brygget?
Innvielse av ny hobby i ny bryggepanne, en Beer breew 30 v3
20 liter vann varmes til 69 grader før mesking starter.
Malt
4,5 kg pilsnermalt
0,5 kg Karapils
0, 2 kg Vienna
0,2 kg Hvetemalt
0, 175 kg Belgisk Bisquit
Humle
40 gr Tettnanger 60 min
47 gr Hellertauer Mittelfrüh 30 min
Gjær
2 pk Safale us 05
Mesking. 60 minutter
1. 64,5 grader 50 minutter
2. 73,0 grader 10 minutter
Utmesk og skylling 12 liter ved 80 grader
Koking 60 minutter
Protafloc og kjøler ved 15 minutter igjen
Kjøles og tappes ved 20 grader.
SG 1042.
Får 21 liter til gjæring. ( ett døgn etter viser det seg at med nedfall er det 18 liter pen væske i karet)
Tilsettes 22 gr Safale utblandet i vann ( kokt og nedkjølt)
Gjæres ved 20 grader i 14 dager
Fargen er mellom 10-15 EBC (mørk)
Hva har jeg egentlig brygget?