Hva slags øltype, og hvorfor?

Hei,

Har flasket min batch nr 3, og har et spørsmål. Jeg har ikke fulgt noen spesiell oppskrift, annet enn diverse råd og tips da jeg kjøpte ingrediensene. Spørsmålet er: Hvilken øltype/"stil" er dette, og ikke minst hvorfor? (NB: Jeg vet selvsagt at det er en ale, og ikke en lager)

Ingredienser:
1.5 kg Coopers Light LME (2/3 fra kokestart, 1/3 ved 15 min gjenstående)
1.5 kg Coopers Amber LME (Hele boksen ved 15 min gjenstående)
Danstar Nottingham tørrgjær, rehydrert, deretter pitchet ved ca 16 C
Styrian Goldings 3.19% pellets: 60g@60min, 20g@15min, 20g@5min
Totalt volum i gjæringsdunken 19 L, flasket etter to uker
 
Det er vel en engelsk best bitter/pale ale. En ale med engelsk gjær og en humletype som brukes mye i engelsk ale, i mengder som er nokså vanlige for engelsk bitter.
 
Tilbake
Topp