hva trur dek? imperial havre stout kanskje

hallo. nå har et lite lass med humle kommi  ;D
er denna opskriften ok?
hvilken mesketemp anbefales det?

satster å komme å¨ca og 1070-1080 med 70%utbytte
imperial havre stout kanskje
60 liter
Amount Item Type % or IBU
12,00 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 55,30 %
8,20 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 37,79 %
0,55 kg Caramel/Crystal Malt - 80L (157,6 EBC) Grain 2,53 %
0,50 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 2,30 %
0,45 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 2,07 %
200,00 gm Northern Brewer [8,50 %] (60 min) Hops 56,3 IBU
80,00 gm Northern Brewer [8,50 %] (2 min) Hops 1,9 IBU
2 Pkgs London Ale III (Wyeast Labs #1318) Yeast-Ale

går det an å bytte ut havren med hvete og lage en hvetestout?
 
Der er nok en GRUNN til at "havrestout" er et velkjent begrep, mens "hvetestout" ikke er det. Hvetetilskudd brukes helst når man vil ha lyse øl med en lett kropp, mens havre brukes når man vil ha en "rund" smak på mørke øl.
Oppskriften din ser grei ut, så langt jeg kan bedømme det etter et kjapt blikk på den ...
 
puffet hvete brukes i stor grad på stout generellt. Bruker du havre derimot trenger du ikke hvete. Det bidrar til ""seigere" øl som holder skummtoppen.
 
Lars skrev:
Haandbryggeriet Dark Force er vel et eksempel på at hvete gjerne kan brukes i stout.  ;)

Sant, sant! Men "hvetestout" (stout med hvete brukt i større mengder) er et såpass sjeldent begrep m.h.t. kommersielle øl, at HaandBryggeriet gjorde et nummer ut av det da Dark Force ble introdusert. RateBeer lister ellers opp hundrevis av "oatmeal stout" (kan bare vise 100 av gangen), men har bare 9 øl med "wheat stout" som del av navnet.

Dette skal selvsagt ikke hindre hjemmebryggere i å eksperimentere med utstrakt bruk av hvete (eller andre ting) i stout, for all del.
Vi tilsetter jo gladelig både grisetestikler og gamle skosåler i ølet, hvis vi bare har en teori om at det vil bidra til en ny og spennende smak ...  :namnam:
 
Sigmund skrev:
Lars skrev:
Haandbryggeriet Dark Force er vel et eksempel på at hvete gjerne kan brukes i stout.  ;)

Sant, sant! Men "hvetestout" (stout med hvete brukt i større mengder) er et såpass sjeldent begrep m.h.t. kommersielle øl, at HaandBryggeriet gjorde et nummer ut av det da Dark Force ble introdusert. RateBeer lister ellers opp hundrevis av "oatmeal stout" (kan bare vise 100 av gangen), men har bare 9 øl med "wheat stout" som del av navnet.

Dette skal selvsagt ikke hindre hjemmebryggere i å eksperimentere med utstrakt bruk av hvete (eller andre ting) i stout, for all del.
Vi tilsetter jo gladelig både grisetestikler og gamle skosåler i ølet, hvis vi bare har en teori om at det vil bidra til en ny og spennende smak ...  :namnam:

testikelhvetstout :jaha: :yes:
 
blir sån her

ole
Brew Type: All Grain Date: 13.03.2010
Style: Imperial Stout Brewer: ole even 
Batch Size: 60,00 L Assistant Brewer: 
Boil Volume: 68,68 L Boil Time: 60 min
Brewhouse Efficiency: 70,00 % Equipment: My Equipment
Actual Efficiency: 10,16 %
Taste Rating (50 possible points): 0,0

Ingredients Amount Item Type % or IBU
16,00 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 80,00 %
2,00 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 10,00 %
0,90 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 4,50 %
0,50 kg Caramel/Crystal Malt - 80L (157,6 EBC) Grain 2,50 %
0,30 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 1,50 %
0,30 kg blac malt (1500,0 EBC) Grain 1,50 %
200,00 gm Northern Brewer [10,00 %] (60 min) Hops 69,9 IBU
80,00 gm Northern Brewer [10,00 %] (2 min) Hops 2,4 IBU
2 Pkgs London Ale III (Wyeast Labs #1318) Yeast-Ale 

Beer Profile Estimated Original Gravity: 1,069 SG (1,075-1,115 SG) Measured Original Gravity: 1,010 SG
Estimated Final Gravity: 1,018 SG (1,018-1,030 SG) Measured Final Gravity: 1,005 SG
Estimated Color: 69,5 EBC (59,1-78,8 EBC) Color [Color]
Bitterness: 72,3 IBU (50,0-90,0 IBU) Alpha Acid Units: 70,5 AAU
Estimated Alcohol by Volume: 6,69 % (8,00-12,00 %) Actual Alcohol by Volume: 0,65 %
Actual Calories: 90 cal/l


Mash Profile Name: Single Infusion, Light Body Mash Tun Weight: 0,00 kg
Mash Grain Weight: 20,00 kg Mash PH: 5,4 PH
Grain Temperature: 22,2 C Sparge Temperature: 75,6 C
Sparge Water: 3,17 L Adjust Temp for Equipment: FALSE

Name Description Step Temp Step Time
Mash In Add 52,16 L of water at 71,9 C 65,6 C 75 min
Mash Out Add 33,38 L of water at 93,5 C 75,6 C 10 min
 
jeg fant ikke no flaket havre. men derimot hadde jeg flaket bygg. så satser på at det blir en god byggstout :biersmile:
 
oleeven skrev:
jeg fant ikke no flaket havre. men derimot hadde jeg flaket bygg. så satser på at det blir en god byggstout :biersmile:

Til tross for alle forhåndsprogrammerte oppskrifter, blir ofte prinsippet "man tager hva man finner" forbausende vellykket!  :biersmile:
 
Sigmund skrev:
oleeven skrev:
jeg fant ikke no flaket havre. men derimot hadde jeg flaket bygg. så satser på at det blir en god byggstout :biersmile:

Til tross for alle forhåndsprogrammerte oppskrifter, blir ofte prinsippet "man tager hva man finner" forbausende vellykket!  :biersmile:

Helt enig, men lurt å være litt forsiktig med malttyper med kraftig preg, som crystalmalt og røstet malt. :)Det er uansett lærerikt!
 
den ble ikke no suksess. alt for høy mesketemp.
men jeg har brygga en anna havrestout med og1070 og fg 1020 den har stått på fat i 2 dager. og jeg måtte bare riste inn CO2 får å få drikki det. og jeg må si at det blir nokk et par glass til med det ;D :godtoel:
P1010885.jpg


oppskifta var
Amount Item Type % or IBU
18,00 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 78,26 %
3,00 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 13,04 %
0,90 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 3,91 %
0,50 kg Caramel/Crystal Malt - 80L (157,6 EBC) Grain 2,17 %
0,30 kg Chocolate Malt (886,5 EBC) Grain 1,30 %
0,30 kg blac malt (1500,0 EBC) Grain 1,30 %
180,00 gm Centennial [10,00 %] (60 min) Hops 62,7 IBU
80,00 gm Northern Brewer [10,00 %] (2 min) Hops 2,4 IBU
3 Pkgs safale so4
55liter stout
 
[/quote]

Til tross for alle forhåndsprogrammerte oppskrifter, blir ofte prinsippet "man tager hva man finner" forbausende vellykket!  :biersmile:
[/quote]

så enig ,så enig :)
 
Tilbake
Topp