Hva vil dette bli? AG#2

Hei igjen!

Generaltabben er gjort, første brygg er drukket opp før jeg i det hele tatt fikk brygget nytt, det liker jeg ikke!
Skal flaske 18L hveteøl på lørdag, og 18L IPA lignende øl på onsdag i neste uke. Og da har jeg gjæringskar ledig, og det skal fylles.

Som tittelen sier, hva vil dette bli? Om noe fornuftig i det hele tatt?

Blir i nærmeste framtid å bruke ferdigknust malt kjøpt pr kilo, det er enkelt og greit for meg for øyeblikket. Kanskje ikke det mest økonomiske alternativ, men tatt i betraktning butikkpris på øl, så er det grisebillig uansett.


1000g Melanoidin Malt
3000g Munich Malt Mørk
1000g Aromatic Malt

24L til koking, ca.20L til gjæring. OG 1055ish?
Mesking 60min 66 °C (etter beste evne). Partiskylle til 24L kokemengde er oppnådd

14 dager gjæring på karet, 20 °C.

Tenker å gjære med en tørrgjær, Nottingham eller en safale. Har endel Target humle liggende, tenker å ta kål på den også. Blir vel en rimelig mørk og rød øl dette, og det er bare fint det.

Alternative malter dersom noe kræsjer? Mener jeg ligger på, eller rundt anbefalte delmengder av hver malt i allefall. Typeriktig øl er ikke så viktig for meg enda, i allefall ikke før jeg kan ha endel malt stående.
 
Kjør på med tysk humle, og senk meske tempen med et par grader slik at det ikke blir for søtt.

Og skal du bruke tørrgjær så hadde jeg brukt US-05. Slik at du får god utgjæring.

Det og et fengende navn :  funky donkelmann,eller lignende så blir nok det bra
 
Jeg tror melanoidin er en slektning av aromatic, som er en slags ekstra sterk og mørk munich. Det krasjer ikke, men kan bli for mye av det gode. En slags ale-versjon av en bayer med enda mer maltsødme enn en vanlig bayer. Hvem vet, det kan jo bli godt.
 
Tilbake
Topp