Hei igjen!
Generaltabben er gjort, første brygg er drukket opp før jeg i det hele tatt fikk brygget nytt, det liker jeg ikke!
Skal flaske 18L hveteøl på lørdag, og 18L IPA lignende øl på onsdag i neste uke. Og da har jeg gjæringskar ledig, og det skal fylles.
Som tittelen sier, hva vil dette bli? Om noe fornuftig i det hele tatt?
Blir i nærmeste framtid å bruke ferdigknust malt kjøpt pr kilo, det er enkelt og greit for meg for øyeblikket. Kanskje ikke det mest økonomiske alternativ, men tatt i betraktning butikkpris på øl, så er det grisebillig uansett.
1000g Melanoidin Malt
3000g Munich Malt Mørk
1000g Aromatic Malt
24L til koking, ca.20L til gjæring. OG 1055ish?
Mesking 60min 66 °C (etter beste evne). Partiskylle til 24L kokemengde er oppnådd
14 dager gjæring på karet, 20 °C.
Tenker å gjære med en tørrgjær, Nottingham eller en safale. Har endel Target humle liggende, tenker å ta kål på den også. Blir vel en rimelig mørk og rød øl dette, og det er bare fint det.
Alternative malter dersom noe kræsjer? Mener jeg ligger på, eller rundt anbefalte delmengder av hver malt i allefall. Typeriktig øl er ikke så viktig for meg enda, i allefall ikke før jeg kan ha endel malt stående.
Generaltabben er gjort, første brygg er drukket opp før jeg i det hele tatt fikk brygget nytt, det liker jeg ikke!
Skal flaske 18L hveteøl på lørdag, og 18L IPA lignende øl på onsdag i neste uke. Og da har jeg gjæringskar ledig, og det skal fylles.
Som tittelen sier, hva vil dette bli? Om noe fornuftig i det hele tatt?
Blir i nærmeste framtid å bruke ferdigknust malt kjøpt pr kilo, det er enkelt og greit for meg for øyeblikket. Kanskje ikke det mest økonomiske alternativ, men tatt i betraktning butikkpris på øl, så er det grisebillig uansett.
1000g Melanoidin Malt
3000g Munich Malt Mørk
1000g Aromatic Malt
24L til koking, ca.20L til gjæring. OG 1055ish?
Mesking 60min 66 °C (etter beste evne). Partiskylle til 24L kokemengde er oppnådd
14 dager gjæring på karet, 20 °C.
Tenker å gjære med en tørrgjær, Nottingham eller en safale. Har endel Target humle liggende, tenker å ta kål på den også. Blir vel en rimelig mørk og rød øl dette, og det er bare fint det.
Alternative malter dersom noe kræsjer? Mener jeg ligger på, eller rundt anbefalte delmengder av hver malt i allefall. Typeriktig øl er ikke så viktig for meg enda, i allefall ikke før jeg kan ha endel malt stående.