Hva ville dere gjort med denne?

Style: American Pale Ale
OG: 1.060
Type: All Grain
FG: 1.018
ABV: 5.50 %
Calories: 198
IBU's: 36.22
Efficiency: 70 % Boil Size: 28.58 L
Color:    9.9 SRM  Batch Size: 25.00 L
Preboil OG: 1.056 Boil Time: 60 minutes

Fermentation Steps
Name Days / Temp
Primary 14 days @ 20.0°C
Bottle/Keg 21 days @ 25.0°C

Grains & Adjuncts
Amount Percentage Name Time Gravity
6.80 kg 93.15 % Fawcett Maris Otter Pale Malt 90 mins 1.038
0.50 kg 6.85 % Fawcett Crystal Malt - 60L 90 mins 1.034

Hops
Amount IBU's Name Time         AA %
25.00 g 28.78 Citra         60 mins 13.20
25.00 g 5.95 Cascade 15 mins 5.50
25.00 g 1.49 Cascade 3 mins 5.50
50.00 g         Cascade 4 days 5.50

Yeasts
Amount Name Laboratory / ID
2.00 pkg Dry English Ale White Labs 0007

Additions
Amount Name Time Stage
1.00 tbsp Irish Moss 15 mins Boil

Mash Profile
Light Body Infusion In 90 min @ 65.6°C
Add 20.12 L ( 2.61 L/kg ) water @ 72.2°C
Mashout 10 min @ 76.7°C
Heat to 76.7°C over 2 mins

Sparge
Sparge 19.35 L of 76.7°C water over 60 mins

Carbonation
Amount Type                                     Beer Temp CO2 Vols
163.29 g Table Sugar - Bottle Carbonation 20.0°C 2.50



www.iBrewMaster.com Version: 1.534


Spesielt interessert i fremgangsmåte og bryggeteknikken, da forrige batch ble veldig skuffende.
Veldig dårlig/lite skum, og bismak av metaller. Vet at dette kan skyldes så mangt, men nå er jegute etter hva kan gjøres med selve oppskriften. Jeg ser etter en gode base for en APA, hvor vi etter behov kan bytte ut humletype alt etter smak.

På forhånd takk!
 
Og om noen samtidig kan fortelle meg hvorfor jeg ikke klarer å lese hele innlegget på padda med Tapatalk, så blir jeg glad. Har slitt med det lenge nå.
 
andersreve skrev:
Og om noen samtidig kan fortelle meg hvorfor jeg ikke klarer å lese hele innlegget på padda med Tapatalk, så blir jeg glad. Har slitt med det lenge nå.

Det er en av ulempene med tapatalk, både på iphone og ipad. Trykk på innlegget, more, open in safari. Og sørg for at in app browser er standard, så slipper du å bytte app. Forøvrig samme problem på tapatalk hd, så spar pengene.
 
Litt lite informasjon om prosess, men jeg har 2 og et halvt forslag.

1) Gjæringstemperatur. Undersøk/kalibrer termometer. Viktig å måle temperatur i øllet, ikke i luften rundt. Fest proben mot utsiden av bøtta, isoler proben.
Ville uansett senket temperaturen litt, kanskje til 17-18 grader. (sjekk her feks http://forum.northernbrewer.com/viewtopic.php?f=26&t=89037)
20 grader i lufttemp kan gi heftige utslag i ølet, denne gjæren jobber fort og hardt, og utvikler mye varme under stormgjæring. Kan være lurt å heve temperaturen litt mot slutten av gjæringen, feks til 20-22 grader.

2) Oksygen. Få inn nok av det.

3) (hvis du gidder) Vann. Les Gahrs glimrende artikkel under medlemsseksjonen, juster vannet etter tabellen på side 1.
 
For å komme lenger ned i FG, utover alt det vanlige som har med gjær å gjøre, hva bør jeg gjøre med maltsammensetningen? Jeg vil laaaangt ned, ha den tørr og crisp.
 
andersreve skrev:
For å komme lenger ned i FG, utover alt det vanlige som har med gjær å gjøre, hva bør jeg gjøre med maltsammensetningen? Jeg vil laaaangt ned, ha den tørr og crisp.

Erstatt noe av hovedmalten med sukker, det brukes iallefall mye i begiske øl, som ofte er svært tørre  :biersmile:
 
Tilbake
Topp