Style: American Pale Ale
OG: 1.060
Type: All Grain
FG: 1.018
ABV: 5.50 %
Calories: 198
IBU's: 36.22
Efficiency: 70 % Boil Size: 28.58 L
Color: 9.9 SRM Batch Size: 25.00 L
Preboil OG: 1.056 Boil Time: 60 minutes
Fermentation Steps
Name Days / Temp
Primary 14 days @ 20.0°C
Bottle/Keg 21 days @ 25.0°C
Grains & Adjuncts
Amount Percentage Name Time Gravity
6.80 kg 93.15 % Fawcett Maris Otter Pale Malt 90 mins 1.038
0.50 kg 6.85 % Fawcett Crystal Malt - 60L 90 mins 1.034
Hops
Amount IBU's Name Time AA %
25.00 g 28.78 Citra 60 mins 13.20
25.00 g 5.95 Cascade 15 mins 5.50
25.00 g 1.49 Cascade 3 mins 5.50
50.00 g Cascade 4 days 5.50
Yeasts
Amount Name Laboratory / ID
2.00 pkg Dry English Ale White Labs 0007
Additions
Amount Name Time Stage
1.00 tbsp Irish Moss 15 mins Boil
Mash Profile
Light Body Infusion In 90 min @ 65.6°C
Add 20.12 L ( 2.61 L/kg ) water @ 72.2°C
Mashout 10 min @ 76.7°C
Heat to 76.7°C over 2 mins
Sparge
Sparge 19.35 L of 76.7°C water over 60 mins
Carbonation
Amount Type Beer Temp CO2 Vols
163.29 g Table Sugar - Bottle Carbonation 20.0°C 2.50
www.iBrewMaster.com Version: 1.534
Spesielt interessert i fremgangsmåte og bryggeteknikken, da forrige batch ble veldig skuffende.
Veldig dårlig/lite skum, og bismak av metaller. Vet at dette kan skyldes så mangt, men nå er jegute etter hva kan gjøres med selve oppskriften. Jeg ser etter en gode base for en APA, hvor vi etter behov kan bytte ut humletype alt etter smak.
På forhånd takk!
OG: 1.060
Type: All Grain
FG: 1.018
ABV: 5.50 %
Calories: 198
IBU's: 36.22
Efficiency: 70 % Boil Size: 28.58 L
Color: 9.9 SRM Batch Size: 25.00 L
Preboil OG: 1.056 Boil Time: 60 minutes
Fermentation Steps
Name Days / Temp
Primary 14 days @ 20.0°C
Bottle/Keg 21 days @ 25.0°C
Grains & Adjuncts
Amount Percentage Name Time Gravity
6.80 kg 93.15 % Fawcett Maris Otter Pale Malt 90 mins 1.038
0.50 kg 6.85 % Fawcett Crystal Malt - 60L 90 mins 1.034
Hops
Amount IBU's Name Time AA %
25.00 g 28.78 Citra 60 mins 13.20
25.00 g 5.95 Cascade 15 mins 5.50
25.00 g 1.49 Cascade 3 mins 5.50
50.00 g Cascade 4 days 5.50
Yeasts
Amount Name Laboratory / ID
2.00 pkg Dry English Ale White Labs 0007
Additions
Amount Name Time Stage
1.00 tbsp Irish Moss 15 mins Boil
Mash Profile
Light Body Infusion In 90 min @ 65.6°C
Add 20.12 L ( 2.61 L/kg ) water @ 72.2°C
Mashout 10 min @ 76.7°C
Heat to 76.7°C over 2 mins
Sparge
Sparge 19.35 L of 76.7°C water over 60 mins
Carbonation
Amount Type Beer Temp CO2 Vols
163.29 g Table Sugar - Bottle Carbonation 20.0°C 2.50
www.iBrewMaster.com Version: 1.534
Spesielt interessert i fremgangsmåte og bryggeteknikken, da forrige batch ble veldig skuffende.
Veldig dårlig/lite skum, og bismak av metaller. Vet at dette kan skyldes så mangt, men nå er jegute etter hva kan gjøres med selve oppskriften. Jeg ser etter en gode base for en APA, hvor vi etter behov kan bytte ut humletype alt etter smak.
På forhånd takk!