Brewshop skriver:
"Kaliumklorid (KCl), ofte referert til som bare KCl, er et allsidig mineral som brukes i ølbrygging for å justere vannets ionebalanse og forbedre smakskarakterene. Ved å tilsette KCl kan bryggere kontrollere vannets kloridnivå, noe som bidrar til å fremheve maltfylden og skape en mer avrundet smak i ølet. Dette gjør det spesielt nyttig for bryggestiler som trenger en balansert og fyldig munnfølelse, som stouts, portere eller andre maltfokuserte øltyper."
Det er altså kloridinnholdet vi egentlig ønsker å justere for å evt. påvirke/øke maltsmaken. Når det tilsettes altfor mye Ca, vil det kunne blokkere gjærens tilgang til magnesium/Mg, som er viktig for gjærens vekst. Det kan evt. være en god grunn til å bruke KCl istedenfor CaCl₂ enkelte ganger.
KCl kan også brukes til å oppbevare pH-metetet i, og MYE billigere enn å kjøpe ferdig "oppbevaringsvæske" til ca 190 kr for 230 ml, altså 820 kr/liter!! Helt syk pris!
Løs 7,45 g i 100 ml KCl i destillert/avsaltet/ionebyttet vann, så har du billig oppbevaringsvæske til pH-meteret.