Jeg har tenkt å brygge witbier for første gang om noen dager. Denne tråden gir meg noen svar og noen spørsmål.
Gahr, fikk du bedre utbytte av å knuse havreflakene på lik måte som resten av malten?
Oppskriften jeg har satt opp for 25 liter er foreløpig
2,5 kg pilsnermalt
2,0 kg hvetemalt
0,75 kg flaket hvete
0,25 kg flaket havre
Jeg prøver å peile meg inn på noe som kan likne Hoegaarden med flaket hvete og flaket havre, men oppskriften
jeg har sett på nett inneholder en ukjent maltekstrakt i tillegg, og da falller jeg litt av.
Er oppskriften noe som vil "funke" hvis jeg ønsker ca. 5% alkohol? Er det noe i forholdet mellom det flakete og hvetemalten
som greit går an å/bør justeres (jeg har lyst til å øke det flakete til opp i mot 30%)? BeerSmith bruker jeg, og den anslår
dette til OG1050, men det var dette med utbytte på flaket havre og flaket hvete.
Jeg har fått tak i det flakete fra kjente maltleverandører i Norge, men jeg kjenner ikke til om disse trenger en ekstra
kokebehandling alene, eller om jeg kan putte de direkte i en enstegsmesk med resten av malten.