Hveteøl, hjelp med oppskrift

Forvirret

Norbrygg-medlem
Har noe innkokt bjørkesaft (30l ned til 1,5l) stående som skal brukes for å finne ut hva den kan tilføre av smak.
Tenkte først å bruke den i en Brown/Red ale men kanskje jeg skal gå for en weizen?
Den innkokte safta synes jeg smaker litt som kandis så kanskje hveteøllet bør ligne litt på en dunkelweizen?

Hva med noe slikt
45% hvete
22% Munic
22% pils
7% Vienna
3% spes B
Meskes på rundt 63C
Bitterhumle NB til 20 IBU. (Har endel andre å velge i)
Tørrgjær Fermentis wb-06, har også us-05, s-04, t-58 og et par andre sorter.
Lager ca 20l som deles i to. En med og en uten saft.

Håper at noen vil si ifra om jeg er på ville veier.
Det er ikke snakk om noe typeriktig øl med kan gjerne smake godt  :)

mvh
 

Per Øyvind

Norbrygg-medlem
En dunkelweizen er temmelig aromatisk, så smaken av bjørkesafta kan fort forsvinne. Kanskje en kölsch eller lett humlet pale ale vil passe bedre? Det blir uansett artig å høre hvordan det blir til slutt.
 

Forvirret

Norbrygg-medlem
Tenkte å lage den slik at den ikke ble alt for søt.
Har også tenkt på en letthumlet pale ale men det er ikke så mange med "lav" bitterhet.
Gahr sin mild ale er ikke så bitter men jeg har bare cara 120 EBC og ikke hverken mørk
crystal eller chocolate. Tenker også slik at evt restsødme fra bjørkesafta ikke må gjemmes av maltsødmen.

Så hvis det er noen som vet litt om hvordan en oppskrift kan/bør være så brygger jeg den i morgen.
Kølsch er ikke aktuell pga manglende temp kontroll. Bock med bjørkesaft skal jeg lage etter påske.
 
Topp