Hvilken malt/maltkombiasjoner skaper saltlakris toner?

Jeg har en RIS som jeg merker noen svake toner/aroma av saltlakris. Ikke veldig anis-aktig, men mer sånn svakt tyrkisk pepper. I RIS episoden av the Jamil show snakker han om hvordan ulike prosentkombinasjoner av de mørkere maltene kan lage smaker som f.eks. sjokolade, kaffe etc. Hører ofte lakris i beskrivelser av sterke stouts/portere så tenker kanskje tilfellet er det samme for den aomaen. Han utdyper ikke så spesifikt. Malt-oppsettet er skissert nedenfor, noen som vet hva som skaper lakris?

71 % Pale malt
8 % english brown
8 % caramel mørk (90EBC)
7 % chocolate malt
4 % Victory malt
3 % roasted barley
 
Jeg merket en tydelig tyrkisk pepper salt lakris smak av Nøgne Ø's Inferial stout, du kan kanskje fyre en mail til dem og spørre om maltsammensetningen? Eneste forslaget jeg har =) Roasted barley er nok inne i bildet.. du kan jo evt koke inn med litt tyrkisk pepper?
 
Vil si at det er de mørke malttypene. Min RIS er smaker lakrisgodtepose kort tid etter at den er gjæret.
 
Tilbake
Topp