Olauk skrev:
Gahr skrev:
Jeg tror jeg hadde valgt en kraftig pils.
Det høres lurt ut. Noen som har en god oppskrift de vil dele?
Dette hørtes artig ut, jeg har en jeg har fått gode tilbakemeldinger på...
6400 gr. pilsnermalt
900 gr. Carapils
Meskes med 20 l. vann på 68 c. i 75 min.
Skylles med 27 l. vann på 80 c.
Kokes i 90 min. , pleier å fjerne skummet som kommer til toppen ved kokestart med en fiskespade.
60 gr. Saaz pellets 3-4% Alpha i 60 min.
50 gr. Saaz pellets 3-4% " 20 min.
40 gr. Saaz pellets 3-4% " 5 min. trekk
15 gr. Irish Moss 20 min.
Kjøl vørteren så kald du klarer å få den, bruker selv rundt 1 time på dette.
Gjær: Saflager S-23 2 poser rehydrert i vann 15 min.
Gjæringstid: 20 dager på 10- 12 grader + 1 døgn i romtemp til slutt.
Lagring: 8-12 uker. helst så kaldt som mulig.
Pleier å få en OG på 50-52 på denne oppskriften, FG på 10-12.