Gjærstarteren ble laget med ganske fersk WLP036.
Det virker logisk å tenke på holdbarheten på gjærstarteren som om det var vanlig fersk gjær, men ble litt usikker på om det var andre ting som spiller inn.
Hvor fersk gjæren du brukte i utgangspunktet var har ingen betydning så lenge du laget en starter som var stor nok til å nå ditt mål. Når starteren er ferdig har du det antallet gjærceller som f.eks. Mr. Malty forteller deg.
Min erfaring er at 1-2 uker er uproblematisk med tanke på infeksjoner. Men antallet celler reduseres jo med lagring, som med hermetisk lukkede rør! Om starteren står i kolbe med alu. "lokk" kan den etter min erfaring betraktes som fersk i minst 7 dager. Deretter vil den holde seg fint en uke til, men du vil nå miste en del gjærceller...
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.