Høstet og vasket gjæren fra en IPA for en halv uke siden. Fulgte denne prosessen:
Av to pakker US-05 sitter jeg nå igjen med ca 500ml slurry som ligner på gjær. Det har stått i kjøleskapet i noen dager nå, så jeg er sikker på at alt har bunnfalt.
Kan det virkelig være mulig jeg har klart å produsere så mye gjær? Og er denne gjæren av god kvalitet? Hvordan kan jeg vite kvaliteten?
Til informasjon hadde ølet en OG på 1.062 og FG på 1.011. Den hadde moderate mengder humle til IPA å være og ble også tørrhumlet 5-6dager før tapping.
Av to pakker US-05 sitter jeg nå igjen med ca 500ml slurry som ligner på gjær. Det har stått i kjøleskapet i noen dager nå, så jeg er sikker på at alt har bunnfalt.
Kan det virkelig være mulig jeg har klart å produsere så mye gjær? Og er denne gjæren av god kvalitet? Hvordan kan jeg vite kvaliteten?
Til informasjon hadde ølet en OG på 1.062 og FG på 1.011. Den hadde moderate mengder humle til IPA å være og ble også tørrhumlet 5-6dager før tapping.