Hvor viktig er "bulk"-lagring av sterkere øl?

Jeg brygger for andre gang en oppskrift på en Belgian Dark Strong, og i oppskriften anbefales det at ølen lagres på karet i 60 dager kaldt før flasking. Jeg gjorde dette forrige gang og det ble et flott øl. Nå er jeg nesten ferdig med gjæring av andre runde et år etter brygging av den første og nå lurer jeg på hva denne lagringen har for seg, og om den heller bare kunne bli lagret kaldt på flaske i et par måneder?

Jeg tenker da spesielt da jeg gjærer på vanlige gjæringsbøtter som ikke er kjent for å være så ekstremt oksygentette, og det å overføre ølen til PET synes jeg bare hadde introdusert enda mer unødvendig oksygen.

Hvis ølet har fått et ordentlig og bra gjæringsforløp på 14-20 dager, har det noe for seg å lagre den litt før du flasker eller er dette utdatert og gammel praksis?

(For referanse er O.G 1.090 og FG ca 1012)
 
Jeg brygger for andre gang en oppskrift på en Belgian Dark Strong, og i oppskriften anbefales det at ølen lagres på karet i 60 dager kaldt før flasking. Jeg gjorde dette forrige gang og det ble et flott øl. Nå er jeg nesten ferdig med gjæring av andre runde et år etter brygging av den første og nå lurer jeg på hva denne lagringen har for seg, og om den heller bare kunne bli lagret kaldt på flaske i et par måneder?

Jeg tenker da spesielt da jeg gjærer på vanlige gjæringsbøtter som ikke er kjent for å være så ekstremt oksygentette, og det å overføre ølen til PET synes jeg bare hadde introdusert enda mer unødvendig oksygen.

Hvis ølet har fått et ordentlig og bra gjæringsforløp på 14-20 dager, har det noe for seg å lagre den litt før du flasker eller er dette utdatert og gammel praksis?

(For referanse er O.G 1.090 og FG ca 1012)
Vi lagrer ihvertfall vårt på flaske. Jeg ser ikke helt poenget med å ha det lenger enn nødvendig i plastbøtta.
 
Smaker/lukter som svovel, DMS o.l. er flyktige og vil forsvinne ved lengre lagring på gjæringskar. Hvis en dog ikke har noen av disse så ser jeg ikke helt poenget med holde ølet på karet og en kan flaske i vei.
 
Smaker/lukter som svovel, DMS o.l. er flyktige og vil forsvinne ved lengre lagring på gjæringskar. Hvis en dog ikke har noen av disse så ser jeg ikke helt poenget med holde ølet på karet og en kan flaske i vei.
Det er sant, gjæra må få tid til å rydde opp etter seg, men med et ordentlig, fullgått gjæringsforløp på et par uker opplever jeg ikke at det pleier å bli bedre av å vente. Det hender vi venter en stund med å flaske på grunn av tette kalendere og sånn, men jeg kan ikke si at noe blir bedre av det.
 
Tilbake
Topp