Dette kan virke som et dumt spørsmål, men jeg tror faktisk ikke jeg skjønner helt hvordan jeg skal bruke den. Ikke rart jeg ikke ble valgt ut til 5-PÅ på barneskolen..
Uansett. Spunding-ventil på fat. Siste 1/4 eller så av gjæringen skal skje på fat. Det jeg lurer på er når jeg skal sette trykket? Skal jeg overføre til fat, lukke ventilen helt, la det bygge seg opp litt trykk, og så justere (nedover) til jeg treffer riktig bar?
Forøvrig så testet jeg på et fat jeg hadde tømt, som det stod igjen trykk på. Blødde av til manometeret på spund'en viste 1Bar og satte den slik at den stod stabilt der. Dagen etterpå hadde trykket sunket. Jeg tolker det dithen at den var lekk, det stemmer vel det?
Uansett. Spunding-ventil på fat. Siste 1/4 eller så av gjæringen skal skje på fat. Det jeg lurer på er når jeg skal sette trykket? Skal jeg overføre til fat, lukke ventilen helt, la det bygge seg opp litt trykk, og så justere (nedover) til jeg treffer riktig bar?
Forøvrig så testet jeg på et fat jeg hadde tømt, som det stod igjen trykk på. Blødde av til manometeret på spund'en viste 1Bar og satte den slik at den stod stabilt der. Dagen etterpå hadde trykket sunket. Jeg tolker det dithen at den var lekk, det stemmer vel det?