Ok, men når du har i spraymalt etter at gjæring en har tatt til, har du ingen mulighet til å justere OG. Altså må man kunne ha en klar formening om hvor mye spraymaltmengden påvirker OG...? Finnes det noen formler for dette..?Som skrevet tidligere.
Sukker/spraymalt kan man ha i etter stormgjæringa har vært på topp.
Siste bw jeg laget ble ok. Alkoholen ble ikke fremtredende.
Men "bare" små 11% iht beercalc. 20% spes malt
Takk for tipset.Mener at man ikke skal ha sukker i en barleywine. I old ales kan man gjerne ha litt, men en barleywine skal ikke. Bare å kjøre på med spraymalt.
Ok, men når du har i spraymalt etter at gjæring en har tatt til, har du ingen mulighet til å justere OG. Altså må man kunne ha en klar formening om hvor mye spraymaltmengden påvirker OG...? Finnes det noen formler for dette..?
Uenig... Juks og fanteri!Det er ikke flaut å tilsette spraymalt...
Som de andre skriver. Legg spraymalten (pluss vannet du kokte den i) i kalkulatoren.
Men først kan du bruke kalulatoren uten dette og tar da kanskje litt høyde for humla iom at du "tynner ut".
-Tror det går helt greit med bw på 10-12%. Men en jeg laget på 14-15 og med heller lite spesmalt kommer nok i kategorien flytende startgass.
Har den på lur fortsatt og kan bli sendt @Finn Berger når han mangler fusel