Hvordan brygge lyst lett øl?

Som hjemmebrygger har jeg problemer med å få laget en lett fin pilsnertype. Mørkere ølsorter går
greit, men ikke lyst lett øl.Har noen noen tips ?
 
Og siden vi er så godt i gang kan vi like godt ta tak i spørsmålet ditt...

... gjennom å stille noen spørsmål tilbake  >:D

For her kan det vær mange grunner for at ikke det lyse lette ølet ditt blir som det skal være.

Først og fremst, hvordan brygger du? Jeg tenker da på:

- ølsett, maltekstrakt eller/og maltkorn
- tørrgjær, flytende gjær (Wyeast/Whitelabs), gjærslam fra et tidligere brygg
- gjæringstemperatur
- mesketemperatur (dersom du bruker maltkorn)
- OG og FG (væsketettheten i g/l før og etter gjæringen)
- oppskrifter
- evt andre faktorer som jeg har glemt i all hast
- hva det er som ikke er som det skal være

Hvis du nå blir helt ' :confuzed: ' så bare si det du vet om brygget ditt, så kan vi prøve å hjelpe deg  :idea:.
 
Tilbake
Topp