Hei, har prøvd å se litt på forumet her, men har ikke helt skjønt prosessen fra start til slutt. Noen som har en god oppskrift? Setter pris på svar!
Denne oppskriften ligger ute hos Petit. Har akkurat brygget den selv, men er ikke konsumklar ennå så jeg kan ikke anbefale den eller ei ennå. I oppskriften er det humle ved 10 min og 0, men jeg kjører kun bitterhumle i 60 min og deretter aroma på flamout. Man beholder mer av humlesmaken/oljene da fremfor å koke de bort på 10 eller 5 min.
OG 1045
FG 1010 (4,5% alkohol)
IBU 25, EBC 6
Mesketemp 67 grader, mesketid 60 min
Kok 60 minutter
Pilsmalt, 4 kilo
Flaket Mais 1 kilo
60 min 15 gram Centennial
15 min Irish Moss
15 min gjærnæring
Ved kokeslutt (flameout)
150 gram fersk skivet ingefær
30 gram Centennial
Wyeast 1028, eller S-04
Gjæringstemperatur 19 grader
-------
Ingefæren bør ikke kokes, men behandles som en te. Dvs den skal trekke i varmt vann. Kastes derfor oppi ved flameout. Hvis du vil teste forskjellen: test 1) ta en tekjele og kok ingefæren i 30 min. Test 2) varm opp vann og la lik mengde skivet ingefær trekke i 5 min. Smak på forskjellen!
En annen god oppskrift med ingefær er Miss Saison fra Austmann. Den er delt av Austmann her på Norbrygg. Delte meninger om den, men jeg er veldig glad i den:
Original Gravity: 1,051
Terminal Gravity: 1,006
Color: 7,81
Alcohol: 5,9%
Bitterness: 22
Attenuation: 89,0%
------
(72,4%) Pilsner Malt - added during mash
(20,1%) Pale Wheat Malt - added during mash
(7,5%) Munich TYPE I - added during mash
------
Enkeltstegs infusjonsmesk på 63
------
10 g Columbus (14,1%AA) - added during boil, boiled 60 m
---
0,5 Whirlfloc Tablets (Irish moss) - added during boil, boiled 15 m
---
200 g Ginger (fresh ground) - added at flameout
40 g Lemongrass (fresh ground) - added at flameout
2 g Kaffir Lime (fresh ground) - added at flameout
10 g (34,5%) East Kent Goldings (5.0%) - added in whirlpool
10 g (34,5%) Cascade (5.5%) - added in whirlpool
------
Putt ingefær, sitrongress og kaffir i humleposer og tilsett på flameout. La de ligge til du har kjølt vørteren.
------
Kjøl til 19
1 pakke Lallemand Belle Saison
Gjæres på høy temp!