Hei,
På Cask festivalen på Håndverkerstuene i høst smakte jeg samtidig en "Bacon Porter".
Husker i farta ikke hvem som hadde brygget den. (Det var ikke en cask-øl)
Dette er en øl som neppe går ned i store mengder i løpet av en kveld, men jeg har veldig lyst til å forsøke å få til noe slik.
Har søkt litt rundt her og der på nettet, men ikke funnet noe klart svar på hva som er en god fremgangsmåte.
Mener fra tidligere å ha oppfattet at om man brukte nok røkmalt ville man få en bacon-aktig smak, og har sett kommentarer på dette nå.
Andre steder ser jeg innlegg hvor man har "tørrhumlet" med stekt bacon.
Nå ville jeg tro at fettet fra bacon'et ikke har noen særlig god innvirkning på ølen, men.....
Sprøsmålet da blir:
Er det noen som har erfaringer å dele på dette området?
Også:
Ser at det er røykmalt tilgjengelig fra både Castle Malting og Weyermann.
Castle sin er vel røkt på torv mens Weyermann sin er røkt på bøk, om jeg ikke tar feil.
Noen som kan beskrive anbefaleringer / egenskaper ved disse?
På forhånd takk,
Øystein
www.barebrygg.no
PS!
Bacon porteren er en i en serie på 8-9 forskjellige portere jeg tenkte å prøve meg på, hvor jeg (i utgangspunktet) har samme oppskrift, men endrer på tilsetningene.
For bla røyk og baconporter er dette ikke mulig pga malttypen, men ser ellers for meg å lage sjokolade / kaffe / chilli / vanilje / bringebær / appelsin / eik-whiskey, slik at jeg har et solid lager å kose meg med.
På Cask festivalen på Håndverkerstuene i høst smakte jeg samtidig en "Bacon Porter".
Husker i farta ikke hvem som hadde brygget den. (Det var ikke en cask-øl)
Dette er en øl som neppe går ned i store mengder i løpet av en kveld, men jeg har veldig lyst til å forsøke å få til noe slik.
Har søkt litt rundt her og der på nettet, men ikke funnet noe klart svar på hva som er en god fremgangsmåte.
Mener fra tidligere å ha oppfattet at om man brukte nok røkmalt ville man få en bacon-aktig smak, og har sett kommentarer på dette nå.
Andre steder ser jeg innlegg hvor man har "tørrhumlet" med stekt bacon.
Nå ville jeg tro at fettet fra bacon'et ikke har noen særlig god innvirkning på ølen, men.....
Sprøsmålet da blir:
Er det noen som har erfaringer å dele på dette området?
Også:
Ser at det er røykmalt tilgjengelig fra både Castle Malting og Weyermann.
Castle sin er vel røkt på torv mens Weyermann sin er røkt på bøk, om jeg ikke tar feil.
Noen som kan beskrive anbefaleringer / egenskaper ved disse?
På forhånd takk,
Øystein
www.barebrygg.no
PS!
Bacon porteren er en i en serie på 8-9 forskjellige portere jeg tenkte å prøve meg på, hvor jeg (i utgangspunktet) har samme oppskrift, men endrer på tilsetningene.
For bla røyk og baconporter er dette ikke mulig pga malttypen, men ser ellers for meg å lage sjokolade / kaffe / chilli / vanilje / bringebær / appelsin / eik-whiskey, slik at jeg har et solid lager å kose meg med.