Hvordan måler dere SG uten å infisere ølet?

Lager

 
Et lite spørsmål og ganske newbi.

Men hvordan pleier dere å ta ut ølet for å måle SG. Jeg har kran på gjæringsspannet, men tenker at det er dumt å bruke denne, da den blir skitten og vanskelig å vaske før tapping. Jeg kan jo ta av lokket og ta en øse eller noe slikt.

Men tenkte bare å høre hva andre gjør.


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Tapper ut 20 -30 ml øl i en 100 ml målesylinder, kaster det
Tapper målesylinderen full, måler, smaker, kaster evt. resten
Det kommer bare øl ut, ikke baskelusker ut
 
Bruker en øse som tar akkurat 1 dl. Pleier å sette denne i starsan blanding i 5 minutter. Ellers kan du nok koke den 10 minutter også.
 
Ok, da tar jeg sjansen på kran og starsan. Takk fot tips alle sammen!


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Skyll kranen godt før og etter bruke med Starsan e.l.
Snu kranen slik at løsningen blir stående i kranen noen minutter før du tar prøven.

Minst infeksjonsfare er det om du unngår å ta av lokket.
 
Tilbake
Topp