En klar anntydning på infeksjon er at det smaker surt og kjipt. Det skal mye til for en hjemmebrygger å få til infeksjonsfritt øl. Det koker ned til; er det drikkbart eller ikke? :skaal:
Har man vært nøye med rengjøring og dessinfisering av gjæringsbeholderen og utstyret (Termometer, hevert, flasker osv.) Skal det i praksis være greit.
Det finns også andre grunner en infeksjon som bidrar til usmak. Veldig høy gjæringstemperatur (Bidrar til mere ester og fusel), Autolyse (Hvis gjæren går tom for næringsstoffer f.eks hvis du lar den stå for lenge på gjærbunn) smaker rett og slett gjær, Overdrevne mengder Tanniner fra korn/humle (når du koker planter) Bidrar til en stram smak. Her er det en lang liste :blabla:
Vil anbefale deg å kjøpe Charlie Papazian's bøker: The complete joy og homebrewing og The homebrewers companion. Hvor du får gjennomtenkte og velformulerte svar på de fleste spørsmål. (Hvertfall jeg) :laugh:
Klor vil du hvertfal ikke ha i øllet! Akkurat som du sikkert ikke vil ha klor i maten din
Kjøp en flaske stoutrens (for god vasking) og en flaske sterkrens (for desinfisering) fra petit-agentur, og vær nøye på alle prosesser. Vil da påstå at det skal mye til at det går galt da. Som Jokke sa på frokost-tv: det viktigste å tenke på som hjemmebrygger er RENHOLD RENHOLD OG RENHOLD.
Har du et kjølig sted å gjære så start der.. IKKE GJÆRE PÅ VARMEKABLENE PÅ BADET.
Dette nettstedet bruker informasjonskapsler (cookies) for å tilpasse innholdet, skreddersy din opplevelse og holde deg innlogget dersom du registrerer deg.
Ved å fortsette og bruke dette nettstedet, samtykker du i bruken av informasjonskapsler.