Hvorfor ikke bruker refraktometer til FG?

Hei.

Jeg finner bemerkninger her og der om at refraktometer ikke skal brukes til å måle FG uten at noen ser ut til å forklare hvorfor. Halve moroa med hjemmebrygging er jo å forstå hva som skjer og derfor går det meg fullstendig på nervene at jeg ikke vet hvorfor. Noen som vet?
 
Alkohol... påverkar resultatet...

Frå det store internettet : formel som du kan bruka for å måla når det er alkohol....:


SG=1.001843-0.002318474(OB)-0.000007775(OB^2)-0.000000034(OB^3)+0.00574(AB) +0.00003344(AB^2)+0.000000086(AB^3)

SG = Specific Gravity, OB = Original Brix, AB = Actual Brix (Brix Readings During Fermentation)
 
Finnes masse kalkulatorer som gjør regnestykket enkelt (så lenge du har OG) :)

Er vel innebygget i beersmith mener jeg, i tillegg finner du en onlineversjon på brewersfriend.com

Meeen, syns det virker litt unøyaktig, ikke helt samme resultat som hydrometeret, er et lite avvik. Er fremdeles veldig kjekt for å se at gjæringa går som den skal da, uten å måtte tappe ut så mye hver gang
 
Tilbake
Topp