Hepp!
Det første brygget mitt (en IPA fra Saga) står og putrer fornøyd for seg selv nå. Jeg har drevet en del med vinlegging fra før, og trodde jeg hadde det utstyret som trengtes, f.eks oekselvekt. Verdiene som ble oppgitt i oppskriften kan min oekselvekt ikke måle. Jeg målte 27 grader før gjæring (det er kanskje litt lite...) men i følge oppskriften skal det være 1015 SG når jeg putter i malten. Må jeg ha et hydrometer spesielt dedikert til øl, eller finnes det en omregningsmetode?
Hvis ikke, kan noen poste en link til et hydrometer jeg kan kjøpe? Det finnes tre forskjellige på Bryggeland...
Det første brygget mitt (en IPA fra Saga) står og putrer fornøyd for seg selv nå. Jeg har drevet en del med vinlegging fra før, og trodde jeg hadde det utstyret som trengtes, f.eks oekselvekt. Verdiene som ble oppgitt i oppskriften kan min oekselvekt ikke måle. Jeg målte 27 grader før gjæring (det er kanskje litt lite...) men i følge oppskriften skal det være 1015 SG når jeg putter i malten. Må jeg ha et hydrometer spesielt dedikert til øl, eller finnes det en omregningsmetode?
Hvis ikke, kan noen poste en link til et hydrometer jeg kan kjøpe? Det finnes tre forskjellige på Bryggeland...