Hydrometer?

Hepp!
Det første brygget mitt (en IPA fra Saga) står og putrer fornøyd for seg selv nå. Jeg har drevet en del med vinlegging fra før, og trodde jeg hadde det utstyret som trengtes, f.eks oekselvekt. Verdiene som ble oppgitt i oppskriften kan min oekselvekt ikke måle. Jeg målte 27 grader før gjæring (det er kanskje litt lite...) men i følge oppskriften skal det være 1015 SG når jeg putter i malten. Må jeg ha et hydrometer spesielt dedikert til øl, eller finnes det en omregningsmetode?

Hvis ikke, kan noen poste en link til et hydrometer jeg kan kjøpe? Det finnes tre forskjellige på Bryggeland...
 
Oecslevekten min (vet ikke om jeg kan kalle det et hydrometer...) går fra +120 til -15 grader.
 

Vedlegg

  • image.jpg
    image.jpg
    223,5 KB · Sett: 40
Det ser nå riktig ut, men får du det ikke til å stemme? Ser ut som du må legge på 1.0 til tallet som står på vekta. så der du har 30 vil det jo bli 1.030?
 
Tilbake
Topp