Hei!
Fersk i gamet med kun to batcher (ekstrakt) som står å gjærer seg i skrivende stund.
Har lest flere plasser og sett videoer at man skal la ølet gjære seg ut i 14 dager selv om SG er stabil flere dager før.
Ene batchen som er satt er en APA (Europris) som egentlig er bankers mtp de 14 dagene. Men så klarte jeg ikke å dy meg når jeg kom over Muntons Pils-kit og tenkte at man skulle prøve seg på dette selv om det kanskje er litt ambisiøst uten gjæringskap og ingen tidligere erfaring.
Når det er sagt så står det i oppskriften til Muntons at man skal la det gjære (18-21 grader) i 7-8 dager (sjekke SG er 1014 eller under og så tappe over til flasker og la stå i to dager til på samme temp før man da setter flaskene en "kjølig" plass i minst 21 dager.
Har lest mange forskjellige meninger om å la det "rydde opp etter seg" både på kar og flasker, men jeg tenker nå at det er best for smakens skyld å ikke følge oppskriften og heller la det gjære og rydde opp etter seg i 14 dager og så flaske for så å modne 14-21 dager.
Hva tenker folk om dette?
Fersk i gamet med kun to batcher (ekstrakt) som står å gjærer seg i skrivende stund.
Har lest flere plasser og sett videoer at man skal la ølet gjære seg ut i 14 dager selv om SG er stabil flere dager før.
Ene batchen som er satt er en APA (Europris) som egentlig er bankers mtp de 14 dagene. Men så klarte jeg ikke å dy meg når jeg kom over Muntons Pils-kit og tenkte at man skulle prøve seg på dette selv om det kanskje er litt ambisiøst uten gjæringskap og ingen tidligere erfaring.
Når det er sagt så står det i oppskriften til Muntons at man skal la det gjære (18-21 grader) i 7-8 dager (sjekke SG er 1014 eller under og så tappe over til flasker og la stå i to dager til på samme temp før man da setter flaskene en "kjølig" plass i minst 21 dager.
Har lest mange forskjellige meninger om å la det "rydde opp etter seg" både på kar og flasker, men jeg tenker nå at det er best for smakens skyld å ikke følge oppskriften og heller la det gjære og rydde opp etter seg i 14 dager og så flaske for så å modne 14-21 dager.
Hva tenker folk om dette?