Imperial stout, BB30 - oppsett?

Brygget i dag en imperial stout på min BB30. Dette er kun andre gang jeg brygger imperial stout, og resultatet (lav OG/større mengde) ble annerledes fra første gang (traff da på OG, men mye trub ble igjen i kokeren, samt 4-5 liter trub i gjæringskar).

Er det noen som har en BB30-profil i Beersmith som treffer bedre enn min (for ca 16 liters batch)?
Kanskje er det så enkelt som å skylle med mindre vann? Har prøvt å justere profilen til å stemme med virkeligheten, men får det ikke til å gå opp...

Dagens oppskrift: Imperial Stout (OG 1.095, FG 1020, ABV 9.9%, 16 liter)
4.90 kg Pale Malt, Maris Otter
0.80 kg Chocolate Malt
0.65 kg Wheat Malt
0.35 kg Roasted Barley
0.30 kg Caramel Malt

50 g Northern Brewer 75 min
70 g East Kent Goldings 15 min
10 g Northern Brewer 15 min
1 stk Whirlfloc 15 min
0.5 ts Yeast nutrient 15 min
30 g East Kent Goldings 5 min

WLP004 Irish Ale Yeast

Justert underveis:
250 g Candi sugar 15 min
150 g Brown sugar 10 min

Tilsetninger under gjæring
150 g Cocoa nibs 7 dgr
150 g Coffe 7 dgr
3 stk Vanilla beans 7 dgr


Varmet opp 20 liter vann til 71 grader for innmesk, siktet på 65 grader, glemte å skru av termostat så endte opp med ca 69 grader som gikk ned til 65 i løpet av ca 30 min. Deretter 50 min på ca 65 grader.
Sirkulering med jevne mellomrom med pumpe.
10 minutt på 78 grader.
Skylte med 8.5 liter vann på 78 grader
Kok i ca 75 min

Pre-boil gravity: 1.065 (målt med refraktometer)
18.5 liter i gjæringsspannet, OG 1.086 (målt med hydrometer).


Noen som får noe fornuftig ut av dette? :)
 
Topp