Imperial Stout, litt for mye av det gode?

Batch Size: 45,00 l
Boil Size: 56,38 l
Boil Time: 90 min
End of Boil Vol: 48,88 l

Est Original Gravity: 1,139 SG
Est Final Gravity: 1,035 SG
Estimated Alcohol by Vol: 13,65 %
Bitterness: 84,1 IBUs

19,20 kg Pale Malt (2 Row) UK (5,9 EBC) Grain 1 69,7 %
1,05 kg Chocolate Malt (689,5 EBC) Grain 2 3,8 %
1,05 kg Roasted Barley (591,0 EBC) Grain 3 3,8 %
0,85 kg Oats, Flaked (2,0 EBC) Grain 4 3,1 %
0,85 kg Smoked Malt (17,7 EBC) Grain 5 3,1 %
0,79 kg Special B Malt (354,6 EBC) Grain 6 2,9 %
0,63 kg Aromatic Malt (51,2 EBC) Grain 7 2,3 %
0,60 kg Cara-Pils/Dextrine (3,9 EBC) Grain 8 2,2 %
0,52 kg Caramel/Crystal Malt -120L (236,4 EBC) Grain 9 1,9 %
1,00 kg Brown sugar

100,00 g Chinook [13,00 %] - Boil 60,0 min Hop 11 38,6 IBUs
100,00 g Magnum [14,00 %] - Boil 60,0 min Hop 12 41,6 IBUs
71,07 g East Kent Goldings (EKG) [5,00 %] - Boil 10,0 min Hop 13 3,8 IBUs

4,0 pkg Dry English Ale (#WLP007) 6 liter starter.

50,00 g Fransk Eikechips
400 g Kakao Nibs
500ml Cognac (Secondary 14,0 days)

Kakao og Eikechips legges i cognac 2 dager før tilsetting.

Dobbelmesking på speidel 50, første mesk overnight.
 
Sist redigert:
Har ikke erfaring med alt det du har i din, men jeg brygget en Imperial Stout før jul hvor jeg hadde i vanilje, honning og bourbon whisky. Kjenner på den nå at det er for mye sødme, evt for lite bitterhet. Ville i alle fall kuttet ned på whiskyen her.

Nå er ikke min ferdig modnet, så det kan jo fremdeles utvikle seg til noe flott til høsten, men neste gang jeg skal lage RIS, da går jeg nok for enkelhet :)
 
Jeg tror ikke smørsmaken fra smørbukk er så mye å trakte etter


Sent from my iPhone using Tapatalk
 
Enig med @loebrygg. Smørbukk inneholder melkefett, som kan harskne. Dessuten er jeg skeptisk til dekstrinmalt i et allerede veldig stort øl. Ønsker du virkelig en FG på oppimot 1040?
 
Syns du må forsøke å få FG under 1030. Har en som stoppa litt tidlig, FG 1044. En ting er at det blir søtt, men all sødmen tar livet av all humlebitter, røyksmak og det meste. Den er satt med WLP099. Ikke så sikker på at den nødvendigvis er redningen om noe stopper tidlig heller, om alkoholnivået allerede er høyt. Forsøkt å starte opp igjen med den, men lite resultat. Ville brukt den fra starten om du er usikker på at den andre gjør jobben.
Tror også den lett tåler mer av både røykt malt og roasted. Hadde personlig kutta cognaceen, vaniljen og kakaoen. Smørbukken...........fytti....
 
Tilbake
Topp