Hei,
Jeg har vært uheldig/udyktig i min til nå korte brygge-karriere og opplever utfordringer ift infeksjoner.
Det er spesielt lacto jeg har vært plaget med, og jeg trodde etter oppgradering av mine rutiner at dette var et problem som jeg hadde lagt bak meg.
Legger ved et bilde, som viser egentlig ganske lite, men der er et område med noe "hvitt" i venstre hjørnet jeg antager er rester av en infeksjon? En liten en, vel å merke, men jeg kjenner et lite hint av en sur smak, som jeg mener ikke denne ølen skal ha?
Det er ett kit fra bryggselv, en belgisk golden ale. Merkelig nok har mine tidligere infeksjons-batcher også kommet fra ekstrakt-kit, (med ett unntak), kan det være en sammenheng? Jeg begynner også å lure på om vannkvaliteten der jeg bor er bra nok, eller om jeg må koke vann fremover ? Eventuelt om jeg må holde meg til veldig humle-pregede øl for å ta knekken på problemet.
Det jeg egentlig lurer på er hva er de vanligste kildene for lacto infeksjon og hva kan jeg gjøre for å unngå det? Synes løsningen med brygge sterkere øl og mer humledrevne øl blir litt kjedelig, men jeg får vel bare gjøre det hvis ikke jeg får løst problemet.
Jeg har vært uheldig/udyktig i min til nå korte brygge-karriere og opplever utfordringer ift infeksjoner.
Det er spesielt lacto jeg har vært plaget med, og jeg trodde etter oppgradering av mine rutiner at dette var et problem som jeg hadde lagt bak meg.
Legger ved et bilde, som viser egentlig ganske lite, men der er et område med noe "hvitt" i venstre hjørnet jeg antager er rester av en infeksjon? En liten en, vel å merke, men jeg kjenner et lite hint av en sur smak, som jeg mener ikke denne ølen skal ha?
Det er ett kit fra bryggselv, en belgisk golden ale. Merkelig nok har mine tidligere infeksjons-batcher også kommet fra ekstrakt-kit, (med ett unntak), kan det være en sammenheng? Jeg begynner også å lure på om vannkvaliteten der jeg bor er bra nok, eller om jeg må koke vann fremover ? Eventuelt om jeg må holde meg til veldig humle-pregede øl for å ta knekken på problemet.
Det jeg egentlig lurer på er hva er de vanligste kildene for lacto infeksjon og hva kan jeg gjøre for å unngå det? Synes løsningen med brygge sterkere øl og mer humledrevne øl blir litt kjedelig, men jeg får vel bare gjøre det hvis ikke jeg får løst problemet.