Har dessverre ingen bilder her, men prøver likevel.
Sent tirsdag kveld satte jeg en starter. Da jeg oppdaget (for sent) at jeg var tom for spraymalt ble det kjøpt en sixpack vørterøl som fikk koke i 10-15 minutter sammen med wyeast gjærnæring. Dette ble avkjølt, tilsatt ren oksygen og pitchet ett rør wlp005.
Satte på "ristebordet" mitt, men oppdaget at det ble i tyngste laget, så jeg slo av og lot den stå som den var.
Dessverre glemte jeg å dekke til toppen av kolben
I dag ser jeg at det er blitt en bra mengde gjær, men så noe som litt vel hvitt i toppen og lurte på om dette kunne være mugg. Det er ikke "hårete". (Bilde kommer forhåpentligvis senere. Flyttet den før jeg tok bilde, og da forsvant det.)
Lukter ok, smaker ok.
Gjorde et kjapt søk, og ser at flere hevder det er tilnærmet umulig å få infeksjon i en starter på så kort tid.
Noen innspill her?
Skal brukes til en ganske heftig juleøl, og ønsker ikke infeksjon i denne selvfølgelig. Samtidig skal/må det brygges i kveld, og rekker ikke å få laget nok ny gjær om jeg dropper den.
Kjøpte det siste røret wlp005 på bakke Brygg i går, så det er ikke mulighet for å få kjøpt mer heller.
(Lager for ordens skyld en ny starter med det røret nå, men den alene blir ikke nok )
Sent tirsdag kveld satte jeg en starter. Da jeg oppdaget (for sent) at jeg var tom for spraymalt ble det kjøpt en sixpack vørterøl som fikk koke i 10-15 minutter sammen med wyeast gjærnæring. Dette ble avkjølt, tilsatt ren oksygen og pitchet ett rør wlp005.
Satte på "ristebordet" mitt, men oppdaget at det ble i tyngste laget, så jeg slo av og lot den stå som den var.
Dessverre glemte jeg å dekke til toppen av kolben
I dag ser jeg at det er blitt en bra mengde gjær, men så noe som litt vel hvitt i toppen og lurte på om dette kunne være mugg. Det er ikke "hårete". (Bilde kommer forhåpentligvis senere. Flyttet den før jeg tok bilde, og da forsvant det.)
Lukter ok, smaker ok.
Gjorde et kjapt søk, og ser at flere hevder det er tilnærmet umulig å få infeksjon i en starter på så kort tid.
Noen innspill her?
Skal brukes til en ganske heftig juleøl, og ønsker ikke infeksjon i denne selvfølgelig. Samtidig skal/må det brygges i kveld, og rekker ikke å få laget nok ny gjær om jeg dropper den.
Kjøpte det siste røret wlp005 på bakke Brygg i går, så det er ikke mulighet for å få kjøpt mer heller.
(Lager for ordens skyld en ny starter med det røret nå, men den alene blir ikke nok )