TorfinnS
Norbrygg-medlem
har lest tråden om infeksjon som vàr tidligere. Vi har blitt plaget med en sakteutviklende infeksjon på noen av våre øl. En weissbier som ble satt i november i fjor. Denne skummer nå over sakte. Syns den er litt syrlig også. Videre har vi en batch med 80 shillingsøl, der flasker fra den ene bøtta skummer kraftig over. Den ble satt i april. De andre tre bøttene var ok. En pale ale vi satte mellom disse to er ok. Målt samme SG nå som ved flasking. De som skummer over ligger på 0,04 poeng under sg ved flasking. Hva kan man tyde av dette? Noen gjæringskar som ikke er bra? Vi bruker starsan på alt alltid. Når vi flasker flere bøtter etter hverandre så tar vi en ny runde med starsan på heverter og tappeutstyr samt karet vi flasker fra. Vi bruker ikke kar med kran. Vi har kloret noen bøtter tidligere, men ikke alle. Det samme gjelder heverter og slanger. Har også kokt noen slanger. Tenker at vi må ta en runde med klor på samtlige bøtter og lokk samt gjærlåser og gummi pluss alt annet som kommer i berøring med vørter. Har også tenkt å begynne med forced wort test, samt at vi skal nummerere gjæringsbøttene.
Renhold før og i koker. Vi har alltid tenkt at det som er i koker og i forbindelse med kokende vørter er ok. Også motstrømskjøler. Vi har også et par pumper. En som brukes til mesk og en som sirkulerer kokende vørter. Disse skylles etter bruk med vann og vaskemiddel. Disse blir stående tilkoblet frem til neste brygg. Da skyller vi gjennom en ny runde med vann. Bør pumpene kobles fra og lagres tørre mellom hvert brygg?
Renhold før og i koker. Vi har alltid tenkt at det som er i koker og i forbindelse med kokende vørter er ok. Også motstrømskjøler. Vi har også et par pumper. En som brukes til mesk og en som sirkulerer kokende vørter. Disse skylles etter bruk med vann og vaskemiddel. Disse blir stående tilkoblet frem til neste brygg. Da skyller vi gjennom en ny runde med vann. Bør pumpene kobles fra og lagres tørre mellom hvert brygg?