B
bruker-1
Hva har egentlig CFU(tidligere kalt kimtall) med saken å gjøre Torga? Hvis man skal være så pirkete at man skal dyrke opp kolonier og telle CFU på hver minste ingrediens du bruker får du jo aldri tid til å brygge øl Jeg kan ikke se noen årsaker til at strøsukker skal være så mye værre enn noe annet. Ofte ligger det igjen vannfilm i gjæringskar og på annet utstyr som har mye høyere risiko for å være kontaminert.
Sukker og salt er konserveringsmidler fordi det er få bakterier som lever i disse miljøene. Begge stoffene binder vann som igjen fjerner livsgrunnlaget for mange bakterier. Staphylococcus har ett høyere toleransenivå når det komme til lite væske, men som nevnt er vannfilm et større kontaminasjonsproblem. Hvis vi skal ta argumentet om 15 min kok, holder det egentlig ikke stand da det finnes typer hyperthermophilic som overlever autoklavering i ca 60 min.. Kok er IKKE det samme som sterilisering.
Sukker og salt er konserveringsmidler fordi det er få bakterier som lever i disse miljøene. Begge stoffene binder vann som igjen fjerner livsgrunnlaget for mange bakterier. Staphylococcus har ett høyere toleransenivå når det komme til lite væske, men som nevnt er vannfilm et større kontaminasjonsproblem. Hvis vi skal ta argumentet om 15 min kok, holder det egentlig ikke stand da det finnes typer hyperthermophilic som overlever autoklavering i ca 60 min.. Kok er IKKE det samme som sterilisering.