Leif RBE
Norbrygg-medlem
Heisann,
Jeg trenger sårt litt input fra den lærde garde her på forumet!
Jeg har satt en 2 X 4 liter starter med WLP007 for å få nok celler til en #500 (OG 1.095) Fremgangsmetoden har vært å først sterilisere en 5L Erlendmeyer med å koke vann på den. Så fylle den med 4 liter Ringnes Vørterøl (suverent latmannstips jeg fikk på Norbryggs dommerkurs for en stund tilbake) og så pitchet 3 rør med 007 oppi. Kolben står på beefcake magnetrører fra Bryggselv. Etter 3 dager så har jeg dekantert og fylt på med 4 liter til.
Når jeg så kom til bryggekroken min idag for å sette starteren til kjøling så jeg at det har tydeligvis gjæret så kraftig at krausen hadde blåst av hele alufolien jeg brukte som lokk og kolben stod derfor helt åpen, eksponert til omgivelsene...
Så til mitt spørsmål.. Hvor stor er infeksjonsfaren i en slik situasjon? Den har nok stått eksponert en stund siden alt materiale rundt hadde størknet helt til men vanskelig å si hvor lenge. Det kan være alt fra 2.5 dager til 3 dager..
Vil jeg kunne smake det dersom jeg tar en sipp av den (overoksiderte) "ølen" som ligger oppå gjærkaka?
Ellers er jeg så heldig at jeg kjenner en som går biokjemistudie og som har jobbet på en vingård og hun har fått en smaple hun skal se på imorgen på skolen. Hun vil kunne se forskjell på gjær og bakterier men som hun sier det vil altid være bakterier tilstede og det store spørsmålet blir så hvor mange er for mye?
Et alter i min stue til ære for den som kan gi meg et velfundert svar på mine spørsmål !
Jeg trenger sårt litt input fra den lærde garde her på forumet!
Jeg har satt en 2 X 4 liter starter med WLP007 for å få nok celler til en #500 (OG 1.095) Fremgangsmetoden har vært å først sterilisere en 5L Erlendmeyer med å koke vann på den. Så fylle den med 4 liter Ringnes Vørterøl (suverent latmannstips jeg fikk på Norbryggs dommerkurs for en stund tilbake) og så pitchet 3 rør med 007 oppi. Kolben står på beefcake magnetrører fra Bryggselv. Etter 3 dager så har jeg dekantert og fylt på med 4 liter til.
Når jeg så kom til bryggekroken min idag for å sette starteren til kjøling så jeg at det har tydeligvis gjæret så kraftig at krausen hadde blåst av hele alufolien jeg brukte som lokk og kolben stod derfor helt åpen, eksponert til omgivelsene...
Så til mitt spørsmål.. Hvor stor er infeksjonsfaren i en slik situasjon? Den har nok stått eksponert en stund siden alt materiale rundt hadde størknet helt til men vanskelig å si hvor lenge. Det kan være alt fra 2.5 dager til 3 dager..
Vil jeg kunne smake det dersom jeg tar en sipp av den (overoksiderte) "ølen" som ligger oppå gjærkaka?
Ellers er jeg så heldig at jeg kjenner en som går biokjemistudie og som har jobbet på en vingård og hun har fått en smaple hun skal se på imorgen på skolen. Hun vil kunne se forskjell på gjær og bakterier men som hun sier det vil altid være bakterier tilstede og det store spørsmålet blir så hvor mange er for mye?
Et alter i min stue til ære for den som kan gi meg et velfundert svar på mine spørsmål !