Frode Foss
Norbrygg-medlem
Jeg har brygget en Pilsner (prisvinnende oppskrift fra det Norske bryggemiljøet) som inneholder 200g syremalt og 4,8kg pilsnermalt. Hallertauer M. og Magnum. Gjær: S-23. Dessverre har jeg to ganger opplevd å få ødelagt øl av denne oppskriften. Ølet blir brunfarget og smaker ikke bra. Jeg har brygget veldig mange andre Pils og lagerøl som har blitt helt topp. Jeg har fullstendig lukket overføring med Co2 fra gjæringskar til fat. Mener at både kar og fat skal være rene og godt desinfisert. Det er bare så pussig at akkurat denne oppskriften skal rammes. Skal godt gjøres at evt. urent fat eller gjærkar blir brukt akkurat på denne oppskriften hver gang (jeg har mange fat og gjærkar). Jeg håper det er en tilfeldighet, men kan det ha noe med syremalten å gjøre? Siden maltet blir kokt er vel det nesten umulig eller? Ph i mesken er rundt 5.4.