Ingen kullsyre i første batch

Hello!
Satte min første batch for 5 uker siden.
Det var en Amerikansk IPA (bryggselv.no) brygget etter
ølsettets oppskrift og bryggselv sitt "Brew in a Box" 10L sett.

Når jeg skulle smake på ølet, var det ingen kullsyre. (ølet smakte godt da!)
Etter en gjennomgang av oppskriften for tapping, ser jeg at jeg har brukt 1 karboneringsdrops,
når jeg skulle ha brukt 2.

Så det jeg gjorde da, var å åpne alle flaskene (0,75L Kinns patentflaske) å tilsette 1 ekstra drops.
Planen var å vente 14 nye dager.

1. Var dette riktig fremgangsmåte for å redde ølet?
2. Har ikke sett at noen her inne anvender karboneringsdrops, er det ikke
anbefalt praksis?

Tusen takk for svar!
 
Det går helt fint og anvende karboneringsdrops
Jeg bruker 1 per 0,33 og 0,5 og
2 per 0,65 og 0,75
 
Er flere som bruker drops, det er bare ikke så mye å prate om ;)
Prøvde det én gang, med to drops på 0,5L. Ble pittelitt for mye, men greit for en Pale e.l.
 
Drops er ok (aldri brukt sjøl). Ulike ølstiler krever ulik karbonering, så om man brygger ulike ølstiler, kan drops bli litt knotete.
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp