Hei og takk for sist alle sammen!
Kompisen min Kenneth skal gifte seg og vi skal brygge øl til evenementet. Da vi ikke gidder vaske 300+ flasker skal vi kjøpe inn corneliusfat og gjøre det enkelt. Skal i tillegg ha et fat stående hjemme slik at far kan ta seg en øl etter endt arbeidsdag.
1. Vaske fatet, desinfisere (med klorin?), fylle øl og så trykke ut luften i fatet med co2. Korrekt?
2. Jeg skjønner det slik at ølen holder seg lenge hvis en bare sørger for at fatet står med co2 på mellom tappingene. Korrekt?
3. Naturlig vs kunstig karbonering. Hva anbefales fra et holdbarhet og transportsynspunkt?
4. Pumpe ølet ut med engelsk håndpumpe eller trykke det ut med co2. Hva er best for holdbarheten?
Takker og bukker!
Kompisen min Kenneth skal gifte seg og vi skal brygge øl til evenementet. Da vi ikke gidder vaske 300+ flasker skal vi kjøpe inn corneliusfat og gjøre det enkelt. Skal i tillegg ha et fat stående hjemme slik at far kan ta seg en øl etter endt arbeidsdag.
1. Vaske fatet, desinfisere (med klorin?), fylle øl og så trykke ut luften i fatet med co2. Korrekt?
2. Jeg skjønner det slik at ølen holder seg lenge hvis en bare sørger for at fatet står med co2 på mellom tappingene. Korrekt?
3. Naturlig vs kunstig karbonering. Hva anbefales fra et holdbarhet og transportsynspunkt?
4. Pumpe ølet ut med engelsk håndpumpe eller trykke det ut med co2. Hva er best for holdbarheten?
Takker og bukker!