Innspill på American Pale Ale oppskrift ønskes

Har kopiert en oppskrift fra Beersmith, og justert etter beste fattige evne: (glemte pale malten i Oslo, så må ty til pilsner malt)

Type: All Grain
Batch Size: 20,00 L
Brewer: Tom-Martin
Boil Size: 23,00 L
Asst Brewer: Helge
Boil Time: 60 min  Equipment: 35l kjele og 45l Igloo 
Taste Rating(out of 50): 35,0  Brewhouse Efficiency: 70,00
Taste Notes: A great tasting and simple to brew American Ale in the traditional style.
 
Ingredients

Amount Item Type % or IBU
4,50 kg - Pilsner Malt Viking (3,9 EBC) Grain 88,24 %
0,50 kg - Crystal Malt - Thomas Fawcett (150,0 EBC) Grain 9,80 %
0,10 kg - Munich Malt - Thomas Fawcett (17,7 EBC) Grain 1,96 %
25,00 gm - Chinook [12,80 %] (60 min) Hops 37,1 IBU
20,00 gm - Cascade [3,20 %] (10 min) Hops 2,7 IBU

Est Original Gravity: 1,054 SG
Est Final Gravity: 1,014 SG Measured Final Gravity: 1,005 SG
Estimated Alcohol by Vol: 5,19 %  Actual Alcohol by Vol: 0,65 %
Bitterness: 39,8 IBU Calories: 90 cal/l
Est Color: 22,9 EBC
 
Det var kjapt! :)

Har bestillt East Kent Goldings, men de kom ikke tidsnok. Hadde egentlig tenkt å brygge en klassisk engelsk pale ale, så har en British Ale II gjær klar her nå, står ihvertfall at den kan brukes til am. brown ale...
 
Akkurat, britisk ale II bør funke, men jeg ville ha gjæret ved lav temp. (17-18) for å redusere esterproduksjon, slik at den blir mer lik amerikansk alegjær. Mange amerikanske bryggerier bruker engelsk ølgjær i produksjon av både APA og am. IPA. Ellers burde pilsnermalten også funke bra; crystalmalten og munichen burde gi en god en "malt backbone" og vil balansere bitterheten. Jeg brukte forresten Muntons lager malt i min siste APA. Ellers ville jeg slenge inn en del cascade (~30g) som tørrhumle for å fremheve den typiske amerikanske, sitrusaktige aromaen.
 
Tilbake
Topp