Tenkte å lage en frisk mjød med bringebær, og ikke så sterk og søt som mjød ofte er.
Tenkt oppskrift
3 kilo honning (ca 2,5 kilo sukker i den) som utgjør ca 5,7% abv før karbonering)
22l vann
Voss Kveik
4 kilo frossne bringebær. (kjøres gjennom juicer for å få saften) tilsettes etter stormgjæring.
Gjæres på 20 grader, til helt tørt, for så å søtes opp med Natreen på den "batchen" jeg ønsker litt sødme i.
Høres dette ut som en grei oppskrift på en frisk leskedrikk til neste sommer?
Noen som har laget lignende, eller har innspill på bringebærmengde, honningen eller gjæren og temperatur?
Tenkt oppskrift
3 kilo honning (ca 2,5 kilo sukker i den) som utgjør ca 5,7% abv før karbonering)
22l vann
Voss Kveik
4 kilo frossne bringebær. (kjøres gjennom juicer for å få saften) tilsettes etter stormgjæring.
Gjæres på 20 grader, til helt tørt, for så å søtes opp med Natreen på den "batchen" jeg ønsker litt sødme i.
Høres dette ut som en grei oppskrift på en frisk leskedrikk til neste sommer?
Noen som har laget lignende, eller har innspill på bringebærmengde, honningen eller gjæren og temperatur?