Innspill på frisk mjød med bringebær?

Tenkte å lage en frisk mjød med bringebær, og ikke så sterk og søt som mjød ofte er.

Tenkt oppskrift

3 kilo honning (ca 2,5 kilo sukker i den) som utgjør ca 5,7% abv før karbonering)
22l vann
Voss Kveik
4 kilo frossne bringebær. (kjøres gjennom juicer for å få saften) tilsettes etter stormgjæring.

Gjæres på 20 grader, til helt tørt, for så å søtes opp med Natreen på den "batchen" jeg ønsker litt sødme i.

Høres dette ut som en grei oppskrift på en frisk leskedrikk til neste sommer?
Noen som har laget lignende, eller har innspill på bringebærmengde, honningen eller gjæren og temperatur?
 
Vær obs på at smak og aroma av bringebær ikke sitter lenge. Lager du den nå, for konsum i sommer har du lite bringebær smak igjen. Du må bruke ekstrakt dersom du vil ha stabil smak over så lang tid.
 
Vær obs på at smak og aroma av bringebær ikke sitter lenge. Lager du den nå, for konsum i sommer har du lite bringebær smak igjen. Du må bruke ekstrakt dersom du vil ha stabil smak over så lang tid.
Det skal jeg huske på! Kan ta en prøvebatch nå i vinter og se hvor lenge den holder seg!
 
Tilbake
Topp