Innspill på lager med vienna og munic

Forvirret

Norbrygg-medlem
Har laget tre pilsnere i det siste og i morgen kokes nr fire.
Har lyst å variere og å bruke noe vienna og munic i denne, men vil ikke ha i for mye.
Hva med f eks
70% pils
20% vienna og
10% munic 2?

Vil Perle bli bra i et slikt øl? Hvis ikke blir det Saaz eller Mittelfruh.
OG 1.055/60 og IBU ca 40. WPL 833
 
Vienna er det bare å kjøre på med.
Jeg har hatt stor suksess med en 100% vienna med perle til bittring og saaz på 15 min.
 
Takk Bernts
Hadde mindre vienna igjen enn jeg trodde.
Gikk for 50% pils, 43% vienna og 7% munic. Forsøker med perle og saaz som du skriver.
 
Hiver meg utpå noe jeg ikke har prøvd før, en Vienna lager. Noen tanker om denne:
OG 1.048, FG 1.011, ABV 8,4, IBU 23, SRM 6. Meske 30 minutter på 63 og 40 minutter på 72
Malt til 28 liter
3,5 kg Vienna
0,9 kg Pilsenermalt
0,9 kg Lys Münchener
0,4 kg Mørk Münchener
Humle
18 gr Magnum @ 60
30 gr Tettneng @ 10
Gjær
w-34/70

Oppskriften er en modifisert utgave av noe jeg fant i en BYO-artikkel. Tanken er å lage en relativt lett versjon, med solid maltsmak.
 
Hiver meg utpå noe jeg ikke har prøvd før, en Vienna lager. Noen tanker om denne:
OG 1.048, FG 1.011, ABV 8,4, IBU 23, SRM 6. Meske 30 minutter på 63 og 40 minutter på 72
Malt til 28 liter
3,5 kg Vienna
0,9 kg Pilsenermalt
0,9 kg Lys Münchener
0,4 kg Mørk Münchener
Humle
18 gr Magnum @ 60
30 gr Tettneng @ 10
Gjær
w-34/70

Oppskriften er en modifisert utgave av noe jeg fant i en BYO-artikkel. Tanken er å lage en relativt lett versjon, med solid maltsmak.
En av mine favoritter er en slags IPL med Vienna. Enten 100% Vienna eller med 1-2% Melanoidin. Bruker kun Chinook. En bittertilsetning og så 15 og 0 (gjerne en hopstand på under 70C). 40 IBU og OG på 1.050-55. WLP833 eller 34/70 Nyyydelig øl :)
 
En av mine favoritter er en slags IPL med Vienna. Enten 100% Vienna eller med 1-2% Melanoidin. Bruker kun Chinook. En bittertilsetning og så 15 og 0 (gjerne en hopstand på under 70C). 40 IBU og OG på 1.050-55. WLP833 eller 34/70 Nyyydelig øl :)

Sikkert godt - men ikke en Vienna;).
 
Det er korrekt - men i og med at tråden handler om en lager med vienna og ikke typen vienna lager tok jeg sjansen

Poenget var uansett maltbasen. Kan absolutt anbefale 100% vienna. Funker bra til mer humledrevne øl også.

Får tenke litt over det. Det ville være et godt poeng å prøve å lage et øl med rein Vienna først, så jeg lærer hva det maltet i rein form gir.

edit: Ser jo at den oppskrifta jeg hadde tenkt å bruke, kanskje ikke er så "lett". Jeg vil i alle fall få et ørlite gann lysere øl med bare Vienna. (Mulig problem: Jeg tror kanskje ikke jeg har så mye Vienna.)
 
Sist redigert:
Tilbake
Topp