Da julealen gikk i dass (bokstavelig talt) er det hastverk for å få på plass noe annet en pils til jul. Flaskelageret minker drastisk og jeg må hive meg i brygginga.
Da det ikke blir tid til noe juleøl, så blir det red IPA (fargen blir i alle fall korrekt). Ønsker en fruktig og frisk variant. Har satt sammen en liten oppskrift.
Innspill, tips og forslag til endring mottas med store takk!
Brewtools B80pro
71.9% efficiency
Batch Volume: 30 L
Boil Time: 60 min
Mash Water: 40.6 L
Sparge Water: 10.8 L @ 78 °C
Total Water: 51.4 L
Boil Volume: 43.96 L
Pre-Boil Gravity: 1.057
Vitals
Original Gravity: 1.068
Final Gravity: 1.015
IBU (Tinseth): 68
Color: 33.5 EBC
Mash
Strike Temp — 72.4 °C
Temperature — 68 °C — 70 min
Malts (9.3 kg)
8 kg (86%) — BestMalz Red X — Grain — 30 EBC
1 kg (10.8%) — Briess Carapils — Grain — 3 EBC
300 g (3.2%) — Crisp Crystal Dark — Grain — 148 EBC
Hops (445 g)
70 g (53 IBU) — Chinook 11% — Boil — 60 min
75 g (7 IBU) — Centennial 10% — Aroma — 20 min hopstand
75 g (8 IBU) — Chinook 11% — Aroma — 20 min hopstand
175 g — Chinook 11% — Dry Hop — 4 days
50 g — Citra 12% — Dry Hop — 4 days
Hopstand at 80 °C
Miscs
7.11 g — Canning Salt (NaCl) — Mash
1.89 g — Canning Salt (NaCl) — Sparge
0.48 ml — Lactic Acid 80% — Sparge
Yeast
2 pkg — Fermentis US-05 Safale American
Fermentation
Primary — 20 °C — 14 days
Da det ikke blir tid til noe juleøl, så blir det red IPA (fargen blir i alle fall korrekt). Ønsker en fruktig og frisk variant. Har satt sammen en liten oppskrift.
Innspill, tips og forslag til endring mottas med store takk!
Brewtools B80pro
71.9% efficiency
Batch Volume: 30 L
Boil Time: 60 min
Mash Water: 40.6 L
Sparge Water: 10.8 L @ 78 °C
Total Water: 51.4 L
Boil Volume: 43.96 L
Pre-Boil Gravity: 1.057
Vitals
Original Gravity: 1.068
Final Gravity: 1.015
IBU (Tinseth): 68
Color: 33.5 EBC
Mash
Strike Temp — 72.4 °C
Temperature — 68 °C — 70 min
Malts (9.3 kg)
8 kg (86%) — BestMalz Red X — Grain — 30 EBC
1 kg (10.8%) — Briess Carapils — Grain — 3 EBC
300 g (3.2%) — Crisp Crystal Dark — Grain — 148 EBC
Hops (445 g)
70 g (53 IBU) — Chinook 11% — Boil — 60 min
75 g (7 IBU) — Centennial 10% — Aroma — 20 min hopstand
75 g (8 IBU) — Chinook 11% — Aroma — 20 min hopstand
175 g — Chinook 11% — Dry Hop — 4 days
50 g — Citra 12% — Dry Hop — 4 days
Hopstand at 80 °C
Miscs
7.11 g — Canning Salt (NaCl) — Mash
1.89 g — Canning Salt (NaCl) — Sparge
0.48 ml — Lactic Acid 80% — Sparge
Yeast
2 pkg — Fermentis US-05 Safale American
Fermentation
Primary — 20 °C — 14 days